Annonce
Udland

Berømt fransk designer går på pension

Regis Duvignau/Reuters
Den franske modesigner Jean-Paul Gaultier har fredag meldt ud, at han stopper som modedesigner.

Den farverige franske designer Jean-Paul Gaultier, der står bag modebrandet af samme navn, stopper som modedesigner.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Jean-Paul Gaultier er blandt andet kendt for have designet tøj til store stjerner som Madonna, Nicole Kidman og Naomi Watts.

Modedesigneren, der også er kendt for parfumer formet som kvinde- og herrekroppe, varslede sin pensionering i en video på Twitter.

Her lader han, som om han ringer til en journalist, som får en stor historie, da Gaultier fortæller, at hans næste modeshow i Paris 22. januar vil blive det sidste.

Desuden fortæller Jean-Paul Gaultier, at hans stop i næste uge vil blive markeret med en stor fest, hvor han samtidig kan fejre 50 år i modebranchen.

Jean-Paul Gaultier stiftede sit eget mærke i 1976 og etablerede sig i den franske modeverden op gennem 1980'erne med brug af blandt andet læder, genbrugstøj og korsetter.

Den 67-årige designer stoppede i 2015 med at designe færdigsyet tøj for at lægge fuld fokus på haute couture - toppen inden for fransk mode, der er håndsyet tøj, som er for kvinder med meget dybe lommer.

Så sent som sidste år insisterede Jean-Paul Gaultier ellers på, at han ikke havde nogen intentioner om at stoppe med at designe tøj.

En talsmand for virksomheden Jean Paul Gaultier udtaler til AFP, at virksomheden kører videre trods stifterens udmelding om ikke at ville designe længere.

/ritzau/AFP

Annonce
https://twitter.com/JPGaultier/status/1218207108312764421?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1218207108312764421&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bt.dk%2Fkendte%2Ffransk-modeikon-siger-stop
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce