Annonce
112

Beredskabschef: Digebrud vil vare til midnat

Entreprenørerne arbejdede sidst på eftermiddagen med at fylde jord på den vold, som skal udgøre et midlertidigt dige ved Varming øst for Ribe. Et midlertidigt dige, som skal sikre, at det bliver muligt at fylde sten og sandsække i det hul, der er skabt i det oprindelige dige. Foto: Ole Maass.
Det er et kæmpemæssigt entreprenørprojekt at lukke hullet i diget ved Varming. Arbejdet forventes at være i gang hele onsdag aften.
Annonce

RIBE: Sidst på eftermiddagen lå der en stor bunke sten på vejen Varming Vesterby, ned til den sti, som går langs Ribe Østerå ned til det hul i diget, som hele onsdagen skabte stor opmærksomhed omkring Varming og Ribe.

Den store bunke sten skal bruges til at lukke det seks-otte meter brede hul i diget, som truede med at sende store mængder vand ind mod Ribe By. Den fare drev dog over tidligt på onsdagen, men i følge beredskabschef Jens Mølgaard kan det til gengæld forventes, at arbejdet med at lukke hullet i diget vil vare ved til hen omkring midnat, natten til torsdag.

- Arbejdet med at skabe et midlertidigt dige skrider planmæssigt frem. Og vi fortsætter til langt efter mørkets frembrud. Vi henter lyskanoner herud, så entreprenørerne kan arbejde videre, konstaterede Jens Mølgaard ved 16.30-tiden.

Han kunne videre fortælle, at når det midlertidige dige - i form af en kraftig jordvold - er etableret skal den store bunke sten hældes i det tre meter dybe hul i det oprindelige dige. Derefter skal der fores med plastic, inden det store hul i diget skal fyldes op med sandsække.

Samlet er det et kæmpemæssigt entreprenørprojekt, der skal gennemføres for at lukke hullet i diget ved Varming.

En stor bunke sten var sidst på eftermiddagen klar til at blive fyldt i hullet i diget ved Varming. Foto: Ole Maass.
Entreprenørerne arbejdede på højtryk onsdag sidst på eftermiddagen. Foto: Ole Maass.
Beredskabets folk arbejdede med at gøre sandsække klar til at fylde i hullet i diget. Foto: Ole Maass.
I løbet af onsdagen var der en del tilskuere til det store entreprenørprojekt det er at lukket hullet i diget ved Varming. Foto: Ole Maass.
Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette Frederiksen slår fast: De traditionelle julefrokoster kan ikke gennemføres

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce