Annonce
Aabenraa

Beredskabsstyrelsen flytter afdeling til Tinglev

Den lille oprustning glæder skolechef Martin Thomsen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Fremover får Beredskabsstyrelsens samlede kursusadministration adresse på styrelsens tekniske skole i Tinglev. Borgmester Thomas Andresen mener, det sender et positivt signal om, at staten stadig satser på Tinglev.
Annonce

Tinglev: Lidt har også ret.

I Tinglev er Martin Thomsen, skolechef på Beredskabsstyrelsens tekniske skole, i hvert fald glad for, at styrelsen har besluttet sig for at flytte dens samlede kursusadministration hans vej. Det omfatter ifølge ham to medarbejdere, hvoraf den ene stadig sidder i hovedkvarteret i Birkerød. Men med tiden bliver den stilling også flyttet til Tinglev.

Beredskabsstyrelsens tekniske skole uddanner ledere og instruktører til kommunale redningsberedskaber, Beredskabsstyrelsens statslige redningsberedskab og andre myndigheder, herunder politiet og sundhedsberedskabet.

- Som den langt største bruger af kursusadministrationen har skolen fået mulighed for løbende at justere og tilrettelægge kursusudbudet i forhold til efterspørgslen. Med beslutningen om at overføre kursusadministrationen til Tinglev er der dermed skabt en mere dynamisk og effektiv afvikling af skolens virksomhed, oplyser Martin Thomsen.

Med 130.000 kvadratmeter har Tinglev Nordeuropas største brand- og redningsøvelsesplads. Arkivfoto: Foto: Claus Thorsted
Annonce

Et godt signal

Borgmester Thomas Andresen (V) finder ligeledes tilføjelsen af kursusadministrationen positiv.

- Jo flere funktioner, vi kan få staten til at placere i skolen Tinglev, jo sikrere er vi på, at den også eksisterer i fremtiden, og at der bliver lavet investeringer her, siger borgmesteren.

Han nævner selv skolens øvelsesanlæg med ruinby, brandhuse, og øvelsesstande til kemikalieuheld og forureningsøvelser som et sted, der godt kunne være brug for at kaste penge efter.

- Der skal inden for en årrække laves yderligere investering i det, blandt andet i værksteder, for hvis man ikke gør det, så udsulter man Tinglev. Derfor er det vigtigt med sådan et signal her om, at man vil det her sted. Som borgmester i Aabenraa Kommune interesserer det mig meget, specielt når vi taler om en tidligere centerby, hvor vi kæmper for at bevare de statslige arbejdspladser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce