Annonce
Aabenraa

Beredskabsstyrelsen flytter afdeling til Tinglev

Den lille oprustning glæder skolechef Martin Thomsen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Fremover får Beredskabsstyrelsens samlede kursusadministration adresse på styrelsens tekniske skole i Tinglev. Borgmester Thomas Andresen mener, det sender et positivt signal om, at staten stadig satser på Tinglev.

Tinglev: Lidt har også ret.

I Tinglev er Martin Thomsen, skolechef på Beredskabsstyrelsens tekniske skole, i hvert fald glad for, at styrelsen har besluttet sig for at flytte dens samlede kursusadministration hans vej. Det omfatter ifølge ham to medarbejdere, hvoraf den ene stadig sidder i hovedkvarteret i Birkerød. Men med tiden bliver den stilling også flyttet til Tinglev.

Beredskabsstyrelsens tekniske skole uddanner ledere og instruktører til kommunale redningsberedskaber, Beredskabsstyrelsens statslige redningsberedskab og andre myndigheder, herunder politiet og sundhedsberedskabet.

- Som den langt største bruger af kursusadministrationen har skolen fået mulighed for løbende at justere og tilrettelægge kursusudbudet i forhold til efterspørgslen. Med beslutningen om at overføre kursusadministrationen til Tinglev er der dermed skabt en mere dynamisk og effektiv afvikling af skolens virksomhed, oplyser Martin Thomsen.

Annonce
Med 130.000 kvadratmeter har Tinglev Nordeuropas største brand- og redningsøvelsesplads. Arkivfoto: Foto: Claus Thorsted

Et godt signal

Borgmester Thomas Andresen (V) finder ligeledes tilføjelsen af kursusadministrationen positiv.

- Jo flere funktioner, vi kan få staten til at placere i skolen Tinglev, jo sikrere er vi på, at den også eksisterer i fremtiden, og at der bliver lavet investeringer her, siger borgmesteren.

Han nævner selv skolens øvelsesanlæg med ruinby, brandhuse, og øvelsesstande til kemikalieuheld og forureningsøvelser som et sted, der godt kunne være brug for at kaste penge efter.

- Der skal inden for en årrække laves yderligere investering i det, blandt andet i værksteder, for hvis man ikke gør det, så udsulter man Tinglev. Derfor er det vigtigt med sådan et signal her om, at man vil det her sted. Som borgmester i Aabenraa Kommune interesserer det mig meget, specielt når vi taler om en tidligere centerby, hvor vi kæmper for at bevare de statslige arbejdspladser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Kolding For abonnenter

Kolding kæmpede mod vandmasserne: Her er forklaringen på oversvømmelserne

Annonce