Annonce
Kolding

Beretning fra borgmesteren: Måske er brevet fra havnevirksomhederne 15 år gammelt

Ugen bød på mere en én helligdag for borgmester Jørn Pedersen. I hans verden er 16. maj nemlig altid en helligdag. Arkivfoto: Martin Ravn
Lige siden coronakrisen ramte Danmark, har Koldings borgmester Jørn Pedersen en gang om ugen delt sine tanker, overvejelser og oplevelser med JydskeVestkystens læsere. Her er kapitel 9 om ugen, der er gået.

Ny uge venter forude. Genåbningen af etape to betyder, at restaurationer, værtshuse, kirker, 6.-10.-klasserne i skolen, efterskolerne og bibliotekerne slår dørene op. Samtidig drøftes det, hvad der mere skal åbnes op for inden 8. juni.

Men selv om mere åbner op igen, så er intet jo som før Covid-19. Forholdsregler og nye procedurer bliver hverdag for os allesammen. Og det må vi holde ved, så vi ikke får et tilbageslag, men kan blive ved med at åbne vores land og virke.

Annonce
Intet er jo som før Covid-19. Forholdsregler og nye procedurer bliver hverdag for os allesammen. Og det må vi holde ved, så vi ikke får et tilbageslag.

Jørn Pedersen, borgmester

Forliget

Fredagen startede med møder omkring vores forlig om endnu mere liv i city med kulturhus i Fredericiagade 1, samarbejder, eventpulje og eventkoordinator, efter-corona-event, hjælpepakke, fremrykning af projekt på stadion, nyt atletikstadion og cricketbane samt lys på KB´s kampbane og en ny kunstgræsbane i Vamdrup eller Lunderskov.

Derfra til beredskabskommissionsmøde i Trekantbrand, et par andre møder og sluttede dagen med møde med AP Pension omkring proces for deres store byggeprojekt Ved Åen på Riberdyb og Holmsminde.

Aftensmaden stod jeg for, så det blev lækre økologiske byg-selv burgere fra Salattøsen med oksekebab. De var bare lækre.

Hellligdag

Lørdag var jo helligdag. Og så vil nogen sige, nej, det er først Kristi Himmelfartsdag. Men nej. 16. maj er helligdag, uanset hvilken ugedag det er. For det er den dag, bukkejagten går ind. På plads i den dejlige natur ved Hejls, hvor solen stod op med fuglefløjt, masser af fasaner og harer. Bukken, ja, den havde luret mig. Til gengæld havde den ikke luret Jakob, så han fik for første gang buk på premieredagen, og ja, senere på dagen ved Christiansfeld oven i købet nummer to.

Men det gjorde jeg ikke. Heller ikke om aftenen ved Seest, søndag morgen i Farris eller mandag morgen i Brakker. Men jeg fik nogle fantastiske naturoplevelser hver gang.

Dialog

Mandagen står på forberedelse til en relativt kort arbejdsuge. Møde med formandsskabet i Hovedudvalget, møde med politidirektøren og krisestabsmøde. Samt en stribe opfølgningssamtaler via telefon. Herunder at afstemme holdningerne omkring et "åbent brev" fra 12 havnevirksomheder.

Her troede vi lige, at vi havde aftalt dialog med hinanden og ikke til hinanden. Men måske er brevet egentlig bare et, de har skrevet og gemt for 15 år siden og først får sendt nu - og så lige tilføjet lidt om corona. Nå, men der er enighed blandt byrådets gruppeformænd om, at vi fortsat vil dialogen og også fortsat vil have en sammenhæng fra byen til fjorden og en grønnere erhvervshavn.

Et oplæg

Tirsdag startede med gennemgang af status for vores budget per 1. maj. Det blev præsenteret via Skype for hele byrådet. Der er virkelig kommet styr og maksimal fokus på økonomiopfølgningen - og fakta er jo et pænt to-cifret millionoverskud i forhold til de tidligere års forbrugsprocent.

Så videre til økonomiudvalgsmøde, og derfra til opfølgningsmøde på visionsarbejdet om Kolding Havn. Her var der enighed om, at vi beder havnebestyrelsen sammen med virksomhederne på havnen om at lave et oplæg til realisering af byrådets visioner om udvikling af havneområderne. Så er det jo helt op til dem, hvor hurtigt det kan gå.

Derfra en tur til tandlægen, hvor selv tandrensning var noget andet i disse tider. Men det var nu fint nok.

Hjem til næste Skypemøde, som var med et nyt setup, hvor vi mødes fast hver anden uge med erhvervslivet i Kolding Kommune. Gode input om, hvad der rører sig, bliver et godt afsæt for dialog og udvikling.

Sluttede dagen med at se efter bukken på en skøn solrig aften i den smukke natur ved Grønninghoved. Men det blev kun til at se. Bukken blev i hvert fald væk. Men det gjorde ræv, harer, fasaner, duer og en hane ikke. Dejlig aften.

Ferie

Onsdag starter med tidligt gruppemøde med Venstres gruppe på Skype. Efterfulgt af Skypemøde med Business Koldings repræsentantskab. Videre til nyt Skypemøde med formandsskabet i Kommunernes Landsforening (KL). Så møde med mulige investorer i KIF Håndbold, så vi også kan have tophåndbold i ligaen i fremtiden i Kolding.

Det er jo næsten ikke til at bære tanken om det modsatte. Der skal og er både plads til tophåndbold, fodbold, bowling, badminton og meget mere i Kolding. Vi er 10. største kommune og 7. største by i Danmark. Sammen kan vi gøre det. Det afklares så frem imod generalforsamlingen i næste uge.

Dagens sidste officielle gerning er en vielse.

Derefter hente aftensmaden hos Gertz Bageri, hvor den kommer til at stå på byg-selv stjerneskud - og så får jeg også lige et frisk brød.

Hjem og spænde campingvognen på bilen, og så futter Ellen og jeg en tur til Blommehaven i Århus, hvor vi vil holde Kristi Himmelfartsferie.

Og mon ikke, at statsministeren går på med pressemøde og lancerer, at endnu mere kan åbne, imens vi kører nordpå. Det plejer hun jo at gøre op til en helligdag. Først i påsken, så op til Bededag og nu op til Kristi Himmelfartsferien.

Jo, jeg fik ret.

Men fint nok, bare de har styr på, at de retningslinjer, der desværre har taget tid de andre gange, er klar, så der kan rykkes i en fart og ikke skal ventes i uvished.

Pas på jer selv og dermed på hinanden.

Jørn P.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce