Annonce
Indland

Berlingske-direktør: Mulighed for digital radio er interessant

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Regeringen og DF har lavet ny medieaftale. Berlinske-direktør roser politikere for at rette medieforliget.

Radio24syv er ved at gøre klar til lukning, og fredag morgen er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om udbuddet af en ny digital DAB-radiokanal.

Det kan muligvis være en åbning for, at Radio24syv kan videreføres.

Administrerende direktør hos Berlingske Media Anders Krab-Johansen roser politikerne for at have rettet medieforliget til.

- Når det gælder muligheden for at lave digital radio, er det absolut interessant for os at kigge på og overveje, om vi vil søge og videreføre Radio24syv i en eller anden form, siger han.

Han vil dog endnu ikke tage stilling til, om koncernen lægger billet ind på udbuddet.

- Vi kan ikke tage stilling til, om vi skal byde ud fra de citater og det pressemøde, der har været indtil nu. Vi skal et lag dybere ned, siger han.

Anders Krab-Johansen fortæller, at et sammenspil mellem rammerne, mulige lyttere, regulering af sendefladen og økonomi er afgørende for, om koncernen søger.

Den nye DAB-kanal får et tilskud på 70 millioner kroner og en levetid på fire år. Kanalen får "brede rammer", siger kulturminister Mette Bock (LA).

Det skyldes den "store interesse" for udbuddet af FM4-kanalen, som i dag drives af Radio24syv.

Kravet om, at mindst 70 procent af radiokanalens redaktionelle medarbejdere skal være ansat mindst 110 kilometer fra København, har gjort, at ejerne af Radio24syv ikke har budt ind på at drive kanalen videre på FM4.

Der bliver intet krav om geografisk placering i udbuddet af den nye DAB-kanal. Aftalen lægger op til, at der kan komme reklamer på den nye kanal.

Bestyrelsesmedlem i Berlingske People A/S, der ejer Radio24syv, Jakob Kvist fortæller, at fremtiden for radiokanalen ser noget bedre ud end tidligere.

- Jeg synes, at det lyder rigtig godt. Vi er enormt lettede og glade for, at der tegner sig en politisk løsning. Vi har stadig til gode at kigge detaljerne igennem og se, hvad der ligger dernede, siger han.

Som det er i dag har Radio24syv sidste sendedag 31. oktober.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Hovborg har fået sin egen øl

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce