Annonce
Billund

Bertelsen-søstre nåede semifinalen

15-årige Lykke Bertelsen var syvende-seedet ved de jyske seniormesterskaber i tennis i Aarhus, men hun viste sin reelle styrke ved at vinde sin kvartfinale klart. Efter en lang weekend vankede der præmiecheck for pladsen i semifinalen. Privatfoto

Grindsted: Grindsted-tennissøstrene Lykke Bertelsen på 15 år og Siv Bertelsen på 13 år slog fra sig ved de jyske seniormesterskaber i weekenden.

Lykke brød seedningen og nåede frem til semifinalen, før hun måtte overgive sig til turneringsfavoritten. Og sammen med lillesøster Siv på 13, den yngste spiller af alle ved seniormesterskabet, nåede hun også frem til semifinalen i deres første fælles double ved et seniormesterskab, før de tabte til de topseedede.

De to tennispiger kan nu koncentrere sig om at vinde deres finaler i henholdsvis U16 og U14 ved de jyske mesterskaber på lørdag i Aarhus. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce