Annonce
Haderslev

Beruset og aggressiv fulderik fik vist vejen hjem

Det er ikke alle, som kan finde ud af at bære branderten lige hjem. Arkivfoto: Larz Grabau

HADERSLEV: Bredgade genlød af råb mandag aften. Klokken 18.15 blev politiet kontaktet, fordi råbene mod tilfældige mennesker kom fra en meget beruset mand, som optrådte aggressivt.

En patrulje fandt frem til manden. Den 45-årige herre havde ikke så langt hjem. Så efter en ”adfærdskorrigerende” samtale med ordensmagten, slappede han af, og han blev bedt om at tage den lige vej hjem. Det virkede.

Helt så heldig var en 38-årig mand ikke natten til fredag. Han gik rundt lige uden for politistation og optrådte også aggressivt. Han nægtede at falde ned. Så han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, anholdt og fik et natligt ophold i Hotel Gitterly. Næste morgen var han rolig og blev løsladt. Der venter en bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Østergade skal være mere grøn

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Kolding kæmpede mod vandmasserne: Her er forklaringen på oversvømmelserne

Annonce