Annonce
Nordtyskland

Besættelse af trætoppe sluttede uden dramatik

Træerne er allerede stort set fjernet fra det område ved banegården i Flensborg, hvor der skal bygges et nyt hotel med tilhørende parkeringshus.
Tirsdag forlod de sidste to aktivister frivilligt de trætoppe, som har været besat siden oktober for at forhindre et hotelbyggeri i Flensborg.
Annonce

FLENSBORG: Politiet afsluttede tirsdag arbejdet med at rydde området ved banegården i Flensborg, hvor en gruppe aktivister i månedsvis har holdt en lille lund besat for at forhindre, at træerne blev fældet til fordel for et hotelbyggeri.

Tirsdagen bød ikke på dramatik.

- Her er fuldstændig roligt. Vi er på stedet, hvor man er ved at fjerne resterne af besætternes træhytter, lød beskeden tirsdag fra Sandra Otte, der er talsmand for politiet i Flensborg. Det skriver Flensburger Tageblatt.

De to sidste, udholdende aktivister forlod tidligt tirsdag morgen frivilligt trætoppene og blev anholdt. Tirsdag aften blev begge igen sat på fri fod.

Politiet undersøger nu, om besættelsen har været en egentlig kriminel handling eller snarere et brud på politivedtægten og i så fald kan ordnes med en bøde.

Annonce

Optræk til tumult

Politiet tog fat på at rydde området for aktivister mandag. Det skete på anmodning fra Flensborg Kommune.


Her er fuldstændig roligt. Vi er på stedet, hvor man er ved at fjerne resterne af besætternes træhytter.

Sandra Otte, politiet.


Nok var der en overgang optræk til tumulter. Men politiet kunne dog løse den vanskelige gave relativt fredeligt og med en absolut minimum af magtanvendelse. Det udløste tirsdag stor ros fra såvel den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther, som delstatens justitsminister, Sabine Sütterlin-Waack.

Ifølge nyhedsbureauet DPA skriver aktivisterne på Twitter, at aktionen blev afbrudt på grund af truslen fra den britiske coronamutation, der ikke harmonerede med stort politiopbud og konfrontationer. Samtidig fremhæver de pågældende, at et enkelt slag måske nok er tabt, men at kampen fortsætter.

Området har været besat siden den 1. oktober sidste år. I al den tid har to investorer forgæves insisteret på at tage fat på deres projekt, hvor der har foreligget en kommunal byggetilladelse siden sommeren 2020.

Området er nu ikke kun ryddet for aktivister. Tæerne er også væk.

Annonce

Fældning stoppet

Investorerne gik på egen hånd i aktion fredag, hvor de med hjælp fra et privat vagtværn afspærrede arealet, mens skovarbejdere tog fat på træfældningen. Arbejdet blev dog efter en times tid stoppet af politiet, der frygtede, at aktivister stadig befandt sig i træerne og risikerede at blive dræbt eller komme til skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce