Annonce
Kultur

Besættelsessamlingen kommer igen frem i lyset

Kurt Nørgaard, der er formand for Besættelsessamlingens Venner, glæder sig over udsigten til, at samlingen i løbet af 2020 igen kan komme frem i lyset. Arkivfoto: Chresten Bergh
Til næste år er det 25 år siden, at Besættelsessamlingen blev gemt væk. Det skal der nu laves om på, og derfor har kommunen afsat 750.000 kroner til en særudstilling, så samlingen igen kan komme frem i lyset.
Annonce

Grindsted: Besættelsessamlingen skal igen frem i lyset. Siden 1995 har samlingen ligget og samlet støv, men som en del af det kommende års budget har politikerne i Billund Kommune bevilget 750.000 kroner til en særudstilling, hvor samlingen skal indgå.

Det er en prioritering, der glæder Ole Bisbjerg, som er leder af Billund Kommunes Museer. Han har længe gerne villet have samlingen frem i lyset, og arbejdet med at planlægge udstillingen går nu i gang.

- Vi vil gerne have denne vidunderlige, gode og flotte samling frem i lyset. Det er noget, vi går i gang med at arbejde med, men jeg kan ikke sige noget om, hvornår den åbner. Men det bliver i løbet af næste år, forhåbentlig til efterårssæsonen, siger Ole Bisbjerg.

Besættelsessamlingen opstod på Vestre Skole, men siden 1995 har den været pakket væk. Siden er der blevet arbejdet for igen at få den frem i lyset, og i 2020 vil der blive lavet en særudstilling. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Særudstilling

Der er i første omgang tale om en særudstilling, men håbet er, at Besættelsessamlingen kan få en permanent plads i en kommende museumsbygning.

- Det ligger ikke fast endnu, hvor lang tid den vil være tilgængelig i den store udstillingsbygning, men i et nyt museumscenter vil den komme til at indgå. Hvis planerne falder på plads, vil Besættelsessamlingen blive integreret i det nye museum, så den altid vil være tilgængelig, siger Ole Bisbjerg.

Annonce

Venneforening jubler

Hos Besættelsessamlingens Venner glæder formand Kurt Nørgaard siger over beslutningen, og han stiller sig gerne til rådighed med en hjælpende hånd.

- Vi vil gøre alt for at få Besættelsessamlingen frem, for det fortjener den i den grad. Næste år har den været pakket ned i 25 år. Det er synd og skam, og det kan vi ikke være bekendt over for de mennesker, der skabte den, siger Kurt Nørgaard.

Venneforeningen har ingen beslutningsret i forhold til en kommende udstilling, men er en støtteforening, der gerne bidrager med frivillige arbejdstimer, hvis det kan bruges.

- Vi står helt sikkert på sidelinjen og spørger, om der er noget, vi kan hjælpe med. Men hvordan udstillingen skal udformes, ligger hos museet, som ejer samlingen, siger Kurt Nørgaard.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vandski stjålet fra båd på land

Annonce