Annonce
Navne For abonnenter

Besøg fra hele landet: Journaliststuderende hjalp med juleproduktionen

Syv SDU-studerende prøvede livet som journalist af i Mediehuset i Aabenraa i uge 50. Forrest fra venstre de tre piger: Josefine Melchior Christiansen, Thea Kaadt og Ida Louise Fjord Hansen. Bagest drengene og set fra venstre: Jakob Langkilde, Morten Bruun Jørgensen, Magnus Ask Jensen og Silas Moody Jakobsen. Foto: Claus Thorsted
I uge 50 prøvede syv journaliststuderende sig af på en rigtig redaktion, da de besøgte JydskeVestkysten i Aabenraa. De første artikler bliver bragt mandag - resten serveres for læserne hen over julen. Herunder kan du læse et miniportræt af de syv.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Varde

Linda gør det igen og igen

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];