Annonce
Sydjylland

Besøg Kunstrunden fra din sofa

10.000-15.000 mennesker plejer at besøge Kunstrunden Sydvestjylland - men sådan bliver det ikke i år på grund af corona-krisen. I stedet opfordrer folkene bag Kunstrunden til, at man besøger foreningens hjemmeside og der går på opdagelse i de mange ting, der skulle have været udstillet i år. Arkivfoto: Annett Bruhn
104 deltagere, de fleste malere og keramikere, skulle have haft åbent i påsken i dette års udgave af Kunstrunden Sydvestjylland. Men corona-krisen satte en stopper for arrangementet.

Den censurerede kunstbegivenhed Kunstrunden Sydvestjylland har stabiliseret sig med over 100 deltagere – værksteder, atelierer, gallerier, kunstmuseer og kirker – hvert år i påsken. 10.000-15.000 gæster skulle have været rundt og besøge det sydvestlige Danmark for at se på kunst og kunsthåndværk, lytte til de udøvende og nyde foråret og naturen i Danmarks største nationalpark.

Men sådan bliver det ikke i år. Og det er alle kunstnerne og kunsthåndværkerne selvfølgelig kede af. Dels går de glip af en masse interesserede besøgende, dels går de glip af en omsætning, som mange af deltagerne har set frem til.

Så hvad gør man så?

Arrangørerne bag Kunstrunden Sydvestjylland henviser i stedet til, at man går ind på Kunstrundens hjemmeside og kigger. Her er alle deltagerne i årets Kunstrunde listet op og der er links til alle deltagernes hjemmesider. Så kan man i ro og fred kigge på alle deltagerne, og måske tage stilling til, hvem man vil besøge, når alle kan komme rundt i landet igen. Kunstnerne og kunsthåndværkerne understreger, at de meget gerne vil have besøg hele året og ikke kun i påskedagene, hvor den traditionelle Kunstrunde normalt foregår.

Annonce

Trængte kunstnere

I Sydvestjylland er mange kunstnere og kunsthåndværkere spændt hårdt for lige nu på grund af corona-krisen, da handlen for langt de fleste er gået helt i stå. Så folkene bag Kunstrunden opfordrer til, at man - hvis man har mulighed - støtter den lokale kunst, hvis man for eksempel skal bruge en gave. De sender gerne ud til kunderne, og det hele kan normalt klares over telefonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce