Annonce
Sønderborg

Besøgstallet stiger hos Universe Science Park

Den 8. april i år åbnede Universe Science Park op for gæster. Arkivfoto: Jacob Schultz

Oplevelsesparken Universe fik i 2016 flere gæster, men alligevel havde den et underskud på fire millioner kroner.

Annonce

Havnbjerg: 93.064 mennesker besøgte sidste år Universe Science Park, som dog havde et underskud på fire millioner kroner i 2016.

Det oplyser parken i en medelelse om årsregnskabet for 2016.

- Vi kan se at turismen i Sønderjylland er inde i en god og positiv udvikling. Jeg er overbevist om, at især det fælles sønderjyske destinationssamarbejde og hele områdets stigende turismefokus er med til at løfte turismen og derved også vores besøgstal, siger direktør for Universe Science Park, Torben Kylling Petersen.

I 2015 havde parken et underskud på fem millioner kroner. Så det går altså også fremad rent økonomisk for oplevelsesparken.

Universe

Universe Science Park åbnede tilbage i maj 2005.I 2015 lå besøgstallet på 87.920, mens det i 2016 var steget til 93.064 besøgende.

Annonce

Største nyhedsprogram i ti år

Universe har fået en god start på sæson 2017, og forventningen er, at besøgstallet også vil stige med fem procent i 2017. Det skyldes den positive udvikling fra 2015 til 2016, samt Universes eget bidrag til at lokke flere turister til.

- Vi forventer, at nye investeringer i vores attraktioner på et tidspunkt hvor turismen er i vækst kan være med til at fastholde væksten og udbygge interessen for endnu flere turismeinvesteringer i Sønderjylland. Vores store ønske er, at andre aktører følger efter med endnu flere turismeinvesteringer der styrker det samlede sønderjyske turismetilbud, fortæller Torben Kylling Petersen.

Op til den nye 2017 sæson har oplevelsesparken introduceret dens største nyhedsprogram i ti år med blandt andet Sky-Trail, Virtual Reality udstilling, 360-fulldome-biograf, elbilbane og nye haveanlæg.

Foruden indtægter fra besøgende modtager parken også hvert år en donation på 20-25 millioner kroner fra Bitten og Mads Clausens Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce