Annonce
Læserbrev

Beskedenhed er en dyd

Læserbrev: Jeg fik næsten ondt af Claus Kulmbach (V), Vejen Byråd efter at have læst i JydskeVestkysten om det “frontalangreb” han åbenbart har været udsat for på et “

Ophidset FSUI-møde” gående ud på prioritering og ret til fordeling af andres penge.

Jeg sidder ikke i udvalget for Sundhed, Kultur og Fritid, og har derfor ingen mening om, hvad Claus Kulmbach måtte have sagt/foreslået prioriteret der, men jeg kan da i al beskedenhed bidrage med en fakta-oplysning, der måske kan gyde olie på de oprørte vande, for i budgetforhandlingerne var det rent faktisk mig, der foreslog, at kommunen skulle prioritere at bidrage med 500.000 kr. til petanque-hallen i Føvling. Det gjorde jeg med begrundelse i, at der er tale om en stor sport og en veldrevet forening i Føvling, der har skabt et flot overskud og samtidig sætter fokus på Vejen ved sine aktiviteter og tiltrækningskraft ikke mindst i forhold til udenbys udøvere af sporten.

Æres den, der æres bør - lyder et gammelt ordsprog. Hvis Claus Kulmbach havde brugt sin ellers gode hukommelse, og efterlevet det, kunne han måske have afbødet omtalte frontalangreb!

Nu har jeg sluppet katten ud af sækken... Tag det som tegn på god vilje og en håndsrækning, og til generalforsamlingsdeltagerne i Føvling UI... prøv at glæde Jer over kommunens rundhåndede bidrag til lokalområdet i stedet for at skændes om formålet. Det virker ikke ansporende.”

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce