Annonce
Tønder

Beskidt kølerum giver Klosterbageriet en sur smiley

Michael Andersen driver sammen med sin bror, Dennis Andersen, Klosterbageriet som både findes i Aabenraa, Løgumkloster og her, hvor de står foran det nyeste i Tønder, som blev åbnet i juli. Foto: Erik Petersen

Klosterbageriet i Løgumkloster har modtaget en sur smiley af Fødevarestyrelsen, blandt andet på grund af et slidt og beskidt kølerum. Bageriet gør nu noget ved problemet.

LØGUMKLOSTER: Klosterbageriet i Løgumkloster har fået en sur smiley. Det har de, fordi Fødevarestyrelsen ikke vurderer, at der er gjort tilstrækkeligt rent i kølerummet. I Fødevarestyrelsens kontrolrapport bliver det beskrevet, hvordan vægge og gulv står med formodet skimmelsvamp, og at spande med fødevarer er fedtet med fødevarerester. Desuden har køleanlægget i kølerummet ind til frostrummet været i stykker.

- Der er en fejl i afrimeren i fryseren, så når der bliver sprøjtet vand ud, og som ender på stikstativerne og gulvet, så fryser det til, og der dannes is. Det er ikke så slemt, for der kan ikke leve skimmelsvamp i en fryser, men det skal selvfølgelig ordnes, siger Michael Andersen fra Klosterbageriet.

Annonce

Kontrolrapport

Fødevarestyrelsen besøgte Klosterbageriet i juni. Her fik virksomheden en indskærpelse, fordi der var problemer med tilisning i fryseren i produktionsrummet, og at fødevarene derfor var i risiko for at blive forurenet.Desuden var der flere steder i bageriet, som ikke var gjort godt nok rent.

I august kom Fødevarestyrelsen igen for at følge op på indskærpelserne, hvor problemerne med kølerummet, rengøring at vægge og gulve og utildækkede stikstativer ikke var bragt i orden.

Det har Klosterbageriet fået en bøde på 20.000 kroner for sammen med en sur smiley. Andre indskærpelser omkring opbevaring af fødevarer i lagerrum samt rengøring af ciabattamaskine var bragt i orden.

Tidligere indskærpelser

Tilbage i juni måned var Fødevarestyrelsen også på besøg. Allerede dengang påpegede de problemet med det beskidte kølerum og utildækkede stikstativer med fødevarer på, som Klosterbageriet altså ikke har fået bragt i orden, da de fik besøg igen.

- Da de var her i juni måned, bestilte vi en ny fryser. Men da italienerne har sommerferie i august måned, så har vi ikke kunne få den leveret og nået at få rettet op på fejlene, til de kom igen. Når man har bestilt en ny fryser, så reparerer man ikke den gamle, siger Michael Andersen.

Michael Andersen fortæller, at de frysere, de benytter, bliver bestilt fra Italien, og at han har ringet rundt til tre til fire andre stedet for at høre, om de kunne levere hurtigere, men uden held.

Får det ordnet

Fryseren er nu lukket ned, og der er installeret en trailer, hvor fødevarer på køl kan være, indtil den nye fryser kommer hjem i næste uge. Desuden bliver det gamle kølerum renoveret og bliver en del af frostrummet, så der bliver mere plads.

- Så kan vi bedre holde det rent. Der kommer mere gulvplads til alle stikvognene, så vi ikke skal have dem ud, hver gang vi skal gøre rent, siger Michael Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce