Annonce
Sønderborg

Beskidt og rodet værtshus straffet af Fødevarestyrelsen

Old Danish Pub på Lille Rådhusgade i Sønderborg er blevet straffet af Fødevarestyrelsen. Modelfoto
Old Danish Pub i Sønderborg har indkasseret bøde og sur smiley, fordi der var snavset flere steder i virksomheden.

Sønderborg: Old Danish Pub i Lille Rådhusgade er blevet straffet af Fødevarestyrelsen for dårlig rengøring en række steder.

- Det er ikke så godt, medgiver restauratør Dennis Holst Rasmussen, som siden J-dag i november 2017 har drevet stedet.

Under besøget den 22. august fandt fødevarekontrollanten virksomheden både rodet og beskidt. Det udløste en sur smiley og bøde på 5.000 kroner, som værtshuset har accepteret.

På gulv i mellemgang og forområde var der snavset. Ovn og hylder i baglokale var beskidte. Det samme var der langs kanter i baglokale, og på gulvet ved isterningmaskine var der større mængde vand med ansamling af snavs og sand.

Selve isterningemaskinen fremstod også beskidt med formodet skimmel og belægninger. Besøget var i øvrigt en opfølgning på et besøg lige før sommerferien, hvor der også var store problemer med rengøringen.

- Vi havde fået gjort noget, men det var åbenbart ikke godt nok. Det var et par ting påpeget ved besøget i juni, som der ikke var rettet op på, lyder det fra Dennis Holst Rasmussen.

Annonce

Været problemer før

Ved besøget i juni var isterningemaskinen også beskidt med brune belægninger, ligesom rengøringen var mangelfuld i køleskabe, komfuret var beskidt, og der var generelt beskidt en række steder. Dengang vurderede Fødevarestyrelsen, at manglende oprydning vanskeliggjorde rengøringen.

Derfor blev Old Danish Pub vejledt om oprydning af lokaler samt fik en indskærpelse - en slags løftet pegefinger. Værthuset blev desuden oplyst om, at kontrollanten ville komme tilbage kort tid efter for at tjekke, om forholdene var bragt i orden, men det var altså ikke sket.

- Nu har vi fået styr på det, lover restauratør Dennis Holst Rasmussen.

Ved forrige kontrolbesøg var der også problemer med, at pubbens baggård var fyldt med returemballage samt henkastet affald, hvilket kunne tiltrække skadedyr. Noget som virksomheden også havde problemer med ved en kontrol i efteråret 2018.

Den rodede baggråd havde Old Danish Pub dog fået styr på inden det seneste besøg.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce