Annonce
Sønderborg

Beskidt pizzeria straffet: Indehaver er rasende

Oasen Pizza i Sønderborg er blevet straffet af Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Oasen Pizza i Sønderborg har indkasseret sur smiley og bøde for dårlig rengøring. Latterligt mener ejeren, som nu har klaget.

Sønderborg: Sur smiley og en bøde på 5.000 kroner. Det var udfaldet af et besøg af Fødevarestyrelsen hos Oasen Pizza på den øvre del af gågaden i Sønderborg.

Årsagen var store problemer med rengøringen, men den køber virksomhedens ejer ikke.

- Vi har kun fået glade smiley'er, de to år vi har haft pizzeriaet, og så får vi en sur smiley for det der. Det er helt utilfredsstillende, siger Sama Fares, som sammen med sin mand ejer Oasen Pizza.

Det fremgår af kontrolrapporten, at Fødevarestyrelsen fandt 12 steder i kølerum, tilvirkeområde og opvaskerum, hvor rengøringen var for dårlig.

Dør til kølerum fremstod med belægninger omkring håndtag og formodet skimmel langs kanter. Kummefrysere, trappe, gulve og bord ved opvasker var mangelfuldt rengjort samt spolerarm i opvaskemaskine med kraftig kalkdannelse og indtørrede madrester.

Kondensator i kølerum fremstod med formodet skimmel og mørke belægninger, sæbedispenser med tydelige belægninger og hylder ved reol havde stadig transportfolie på, der var itu og beskidte.

Annonce
Vi er sure og trætte af at blive hakket ned for latterlige ting. Vi går meget op i hygiejnen, og det her siger ikke noget om fødevaresikkerheden

Sama Fares, ejer

Myndighederne kommer igen

Pizzeria-ejer Sama Fares medgiver, at rengøringen kunne have været bedre, men kan ikke forstå, hvordan det kunne udløse en sur smiley og bøde. Hun påpeger desuden, at kontrollanten var 'ny'.

- Vi er sure og trætte af at blive hakket ned for latterlige ting som sæbedispenser, reol med transportfolie og gummilister. Vi går meget op i hygiejnen, og det her siger ikke noget om fødevaresikkerheden, uddyber Sama Fares.

Der var ikke kun problemer med rengøringen hos Oasen Pizza under sidste uges besøg. Virksomheden fik også en indskærpelse - en slags løftet pegefinger - for dårlig vedligeholdelse. Kontrollanten påpegede, at lokaler, hvor der fandtes fødevarer, skulle holdes i god stand.

Det skete efter kontrollanten blandt andet havde fundet gulvfliser i tilvirkeområdet og trappetrin, der var itu samt flere skæreplanker, der fremstod meget slidte, hvilket vil blive fulgt op på i en opfølgende kontrol pizzeriaet selv skal betale for.

Oasen Pizza har ikke accepteret straffen og derfor indsendt en klage til Fødevarestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce