Annonce
Sønderborg

Beskidt pizzeria straffet: Indehaver er rasende

Oasen Pizza i Sønderborg er blevet straffet af Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Oasen Pizza i Sønderborg har indkasseret sur smiley og bøde for dårlig rengøring. Latterligt mener ejeren, som nu har klaget.
Annonce

Sønderborg: Sur smiley og en bøde på 5.000 kroner. Det var udfaldet af et besøg af Fødevarestyrelsen hos Oasen Pizza på den øvre del af gågaden i Sønderborg.

Årsagen var store problemer med rengøringen, men den køber virksomhedens ejer ikke.

- Vi har kun fået glade smiley'er, de to år vi har haft pizzeriaet, og så får vi en sur smiley for det der. Det er helt utilfredsstillende, siger Sama Fares, som sammen med sin mand ejer Oasen Pizza.

Det fremgår af kontrolrapporten, at Fødevarestyrelsen fandt 12 steder i kølerum, tilvirkeområde og opvaskerum, hvor rengøringen var for dårlig.

Dør til kølerum fremstod med belægninger omkring håndtag og formodet skimmel langs kanter. Kummefrysere, trappe, gulve og bord ved opvasker var mangelfuldt rengjort samt spolerarm i opvaskemaskine med kraftig kalkdannelse og indtørrede madrester.

Kondensator i kølerum fremstod med formodet skimmel og mørke belægninger, sæbedispenser med tydelige belægninger og hylder ved reol havde stadig transportfolie på, der var itu og beskidte.

Vi er sure og trætte af at blive hakket ned for latterlige ting. Vi går meget op i hygiejnen, og det her siger ikke noget om fødevaresikkerheden

Sama Fares, ejer

Annonce

Myndighederne kommer igen

Pizzeria-ejer Sama Fares medgiver, at rengøringen kunne have været bedre, men kan ikke forstå, hvordan det kunne udløse en sur smiley og bøde. Hun påpeger desuden, at kontrollanten var 'ny'.

- Vi er sure og trætte af at blive hakket ned for latterlige ting som sæbedispenser, reol med transportfolie og gummilister. Vi går meget op i hygiejnen, og det her siger ikke noget om fødevaresikkerheden, uddyber Sama Fares.

Der var ikke kun problemer med rengøringen hos Oasen Pizza under sidste uges besøg. Virksomheden fik også en indskærpelse - en slags løftet pegefinger - for dårlig vedligeholdelse. Kontrollanten påpegede, at lokaler, hvor der fandtes fødevarer, skulle holdes i god stand.

Det skete efter kontrollanten blandt andet havde fundet gulvfliser i tilvirkeområdet og trappetrin, der var itu samt flere skæreplanker, der fremstod meget slidte, hvilket vil blive fulgt op på i en opfølgende kontrol pizzeriaet selv skal betale for.

Oasen Pizza har ikke accepteret straffen og derfor indsendt en klage til Fødevarestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce