Annonce
Varde

Beskyldt for ulovlig download: Natalia har betalt 2000 kroner for film, hun ikke har set

Filmen Automáta har Natalia Andersen betalt 2000 kroner for. Nu kunne hun godt tænke sig at se den. Foto: Morten Nielsen

Ølgod: Filmen Automáta er med skuespillerne Antonio Banderas, Birgitte Hjort Sørensen og Dylan McDermott.

- Det ser ud som om, at det er en god film, lyder reaktionen fra Natalia Andersen, 38 år og projektleder med bopæl i Ølgod. For hun overvejer at se filmen. Den har nemlig kostet hende 2000 kroner - altså selv om hun endnu ikke har set den. Hun har måttet betale pengene, selv om hun er frikendt for beskyldninger om at have downloadet filmen ulovligt.

Man risikerer altså i dagens Danmarks at skulle betale et relativt meget stort beløb for en film, man ikke har set og beviseligt ikke er kommet ulovligt til. Hvis du vil vide, hvordan det kan hænge sammen, så læs med i plusartiklen. "Sådan slap Natalia ud af anklager om ulovlig download: Det kostede"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce