Annonce
Esbjerg

Beslutningen er truffet: Der må parkeres og ikke camperes på autocamperplads ved Kammerslusen

Der er nu truffet afgørelse i sagen om en plads for autocampere ved Kammerslusen. Illustration: Arkitektladen A/S
Der må parkeres og ikke camperes med autocampere ved Kammerslusen. Det er resultatet af dialog mellem Esbjerg Kommune og Kystdirektoratet omkring den autocamperplads, der ønskes etableret på område øst for Restaurant Kammerslusen.
Annonce

Ribe: I august 2019 sendte ejer af Restaurant Kammerslusen, Michael Nørgaard, en ansøgning afsted til Esbjerg Kommune med ønske om at få lov til at etablere en autocamperplads på et dertil indrettet areal øst for restauranten.

Dette gav Kystdirektoratet lov til i et brev fra 31. oktober 2019, og i april vendte Esbjerg Kommune tilbage med en landzonetilladelse, der gav Michael Nørgaard og Restaurant Kammerslusen lov til at etablere en parkeringsplads for autocampere.

Forskellen på de to termer er, at man på en parkeringsplads må parkere sin autocamper på pladsen og bo og sove i den, men ikke sætte borde, stole og fortelt op ude foran sin autocamper. I så fald er der i stedet tale om campering.

Annonce

Restriktioner

I kommunens sagsfremstilling lyder det, at der i april blev givet landzonetilladelse til at etablere en autocamperparkeringsplads ved Kammerslusen. Dette fordi der parkeres med autocampere på det omkringliggende vejnet, og det er denne beslutning, Esbjerg Kommune nu har slået helt fast, efter at ejere og forpagtere af Restaurant Kammerslusen efter landzonetilladelsen forsøgte at få opgraderet parkeringspladsen til en autocamperplads.


Vi har haft en rigtig god dialog med Kystdirektoratet, hvor det er lykkedes os at opnå en tilladelse til etablering af en parkeringsplads til autocampere.

Peter Bagge, planchef


- Hele området omkring Kammerslusen er underlagt særlige restriktioner. Vi har haft en rigtig god dialog med Kystdirektoratet, hvor det er lykkedes os at opnå en tilladelse til etablering af en parkeringsplads til autocampere. Man må ikke campere, hvor der er mulighed for oversvømmelse, og derfor har Kystdirektoratet udtrykkelig sagt, at dette var udelukket, og derfor har vi givet afslag på en autocamperplads, siger Esbjerg Kommunes planchef, Peter Bagge.

Afgørelsen blev tirsdag sendt ud til alle medlemmer af kommunens Plan & Miljøudvalg, og her er formand Karen Sandrini (S) glad for, at det trods alt nu bliver muligt at skabe mere liv i området.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke kunne blive en autocamperplads, når det var det primære ønske, men med de sikkerhedsforanstaltninger, Kystdirektoratet har for området, er dette den næstbedste løsning. Ønsket var at benytte området for at skabe mere liv, og jeg tror, at også denne løsning vil gavne både området og det nye forpagterpar på Restaurant Kammerslusen, siger Karen Sandrini.

Annonce

Forvirring

Men netop forskellen på en parkeringsplads og en autocamperplads kan have skabt forvirring i processen. Da Michael Nørgaard i oktober 2019 modtog et brev fra Kystdirektoratet, blev der meddelt tilladelse til etablering af en autocamperplads med 28 pladser, og ikke kun en parkeringsplads for autocampere. I tilladelsen lyder det blandt andet, at pladsen må bruges som autocamperplads i perioden 1. april til 30. september, mens den længere nede i teksten hedder, at pladsen betragtes som en parkeringsplads fortrinsvis til autocampere og ikke en campingplads.

Ejer af Restaurant Kammerslusen, Michael Nørgaard, har ingen kommentarer til afgørelsen fra Esbjerg Kommune.

Kan gå igang nu

En høring på fire uger i forhold til etablering af en parkeringsplads for autocampere er gennemført, og der var ingen klager eller kommentarer inden for tidsfristen.

Det ansøgte kræver ifølge kommunens sagsfremstilling ikke en byggetilladelse, og derfor kan landzonetilladelsen udnyttes til etablering af parkeringspladsen.

Ifølge Erhvervsstyrelsen må campering med autocampere alene ske på campingpladser, og i lovgivningen sondres der mellem at  campere og at raste. Hvis man indtager et område med det formål at opholde sig på pladsen i en længere periode ved blandt andet at sætte fortelt op, betragtes opholdet som campering og kan alene ske på en campingplads.

Esbjerg Kommune har givet tilladelse til at opføre en parkeringsplads for autocampere på område øst for restaurant Kammerslusen. Visualisering: AT ApS
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce