Annonce
Varde

Beslutningen er truffet: Frelloskolen skal ligge ved Ortenvej

Det er på marken her, at Frelloskolen skal bygges. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger

Frelloskolen skal ligge på hjørnegrunden mellem Dalgasvej og Ortenvej.

Varde: Frelloskolen skal ligge på en mark, der grænser op til Dalgasvej og Ortenvej. Herfra er der meget kort til Varde Fritidscenter, og der kan blive endnu kortere, hvis fritidscentret får bygget en hal mere ned mod den kommende skole.

Det er et flertal i Udvalget for Børn og Læring, der har besluttet sig for den kommende placering. Sandie Eis Ravn (S) og Tom Arnt Thorup (L) stemte imod, da de er imod skolebyggeriet.

Giver synergi

Kommunen ejer flere grunde i området omkring Varde Fritidscenter. Der har i styregruppen for den kommende skole været fortalere for at placere skolen på den anden side af Lerpøtvej, hvor der er områder med mere natur, men politikerne foretrækker, at skolen skal ligge tæt på fritidscentret.

- Argumentet fra nogle sider har været, at så lægger den tættere på naturområder. Men de kan stadig bruges. Så må man bevæge sig over vejen for at komme over i naturområderne, siger Peder Foldager.

Politikerne har vægtet højst at få en synergi ved at ligge tæt på fritidscentret. Det giver mulighed for at dele blandt andet idrætshaller, kantine og mødelokaler. Placeringen er i øvrigt ikke en kæmpe overraskelse. Allerede da et flertal i byrådet fremlagde, at det ville placere en skole ved fritidscentret, pegede daværende udvalgsformand Per Rask Jensen (V) på grunden ved Ortenvej.

Der er nu en tidsplan for den kommende skole. Ifølge den går byggeriet i gang i juni 2019. I maj 2021 begynder indflytningen, og der er første skoledag i august 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce