Annonce
Læserbrev

Besparelser

Læserbrev: Jeg er netop kommet hjem fra højskole, hvor jeg skrev en historie om tiden omkring 1975, som jeg mindes med glæde. Mit handicappede barn var nyfødt, og vi som forældre skulle tænke i nye baner.

Nye tider, nye skikke var mantraet med hensyn til handicappede. Hjælpen var på vej. Lige siden har vi kunnet glæde os over, at de har fået en tilværelse, som i størst mulig grad minder om almindelige menneskers med skolegang, udvikling og arbejde.

Hvad er det nu, der er ved at ske? Der skal spares. Selvfølgelig skal de holde for. Og jeg mener faktisk, at der er rimelighed i, at vi også her skal se nærmere på, om der kan spares.

Men sparekniven kan ramme skævt, og en glidebane kan i værste fald føre til, det pengene skal bruges på at reparere skaderne. Hvis der spares på Det Beskyttede Værksted, hvor medarbejderne og brugerne har et forbilledligt samarbejde, og hvor kreativiteten foldes ud, så går det ud over tålmodigheden, trivslen og arbejdsglæden hos de involverede.

Der produceres i dag ting, som er eftertragtede, brugerne er glade og harmoniske takket være personalet, men allerede nu mærkes det, at arbejdspresset har sat sine spor. Lad ikke fremskridtet blive et tilbageskridt. Det koster, når handicappede mistrives.

Kommunen skal passe på sit gode ry og bruge pengene fornuftigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];