Annonce
Læserbrev

Besparelser. Bevar vores fælles hukommelse

Forslaget om at fusionere Byhistorisk Arkiv med Esbjerg Museum er en virkelig dårlig idé.

Esbjerg har vel efterhånden erfaret, at stordrift og fusioner kun er skrivebordsarbejde og på papiret en økonomisk løsning indenfor for eksempel plejehjem, daginstitutioner og skoler. Vi må også fokusere på kvalitet.

Byhistorisk Arkiv er en vigtig kulturinstitution i vores by. Det er en institution, der både passer på, værner om og anvender vore fortællinger.

Disse data bliver flittigt anvendt til formidling til byens borgere - ikke mindst til børn og unge i form af foredrag, udstillinger og publikationer. Meget dygtige faglige personer står til rådighed med hjælp og vejledning til borgerne. De opsporer begivenheder, sætter fokus på byens udvikling og på slægtsforskning og arbejder med digitalisering af dokumenter fra byens og havnenes fortid.

Der er opbygget respekt og tillid. Borgerne ved, hvor de kan opsøge informationer - og de ved, at de får hjælp.

Over 50 frivillige er medvirkende til, at Byhistorisk Arkiv er en succes. De sikrer, at vores historier bliver bevaret.

Af budgetforslaget fremgår det, at den tidligere tekniske skole skal sælges. Det vil betyde, at de fysiske rammer fjernes, og vi vil kun kunne stå tilbage og mindes det, der blev bygget op med flid, viden og dygtighed.

Byhistorisk Arkiv har sin egen helt specielle identitet. Her er åbenhed, hjælpsomhed og imødekommenhed, og jeg er bekymret for, at dette forslag vil sabotere noget, som vi alle er stolte af.

Hvad bliver de langsigtede konsekvenser af dette forslag?

Det er et benspænd for Esbjergs og borgernes historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce