Annonce
Billund

Besparelser forude: Billund Kommunes budget er under pres

Borgmester Ib Kristensen (V) maner til besindighed i Billund Kommune: Når der skal lægges budget, er der ikke plads til de store armbevægelser. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Billundborgmester maner til besindighed ved eftersommerens budgetforhandlinger. Der er ikke plads til store armbevægelser.
Annonce

Billund Kommune: Forestiller nogen sig, at eftersommerens budgetforhandlinger vil munde ud i store gaver, så kan de godt tro om. Det er meldingen fra borgmester Ib Kristensen, som netop har modtaget resultatet af udligningen, altså den måde, som økonomien balanceres mellem rige og fattige kommuner.

Meldingen fra Social- og Indenrigsministeriet var imødeset med spænding, da tilskud og udligning for budget 2021 tager afsæt i et helt nyt udligningssystem.


Der vil ske forandringer, og det vil komme til at kunne mærkes.

Ib Kristensen (V)


For Billund Kommune er der en stor forandring, når det kommer til selskabsskatter. Her bliver indtægten for 2021 markant lavere end forventet. Netto er der cirka 47 millioner kroner mindre til budgetlægningen i 2021, fordi tingene nu bliver regnet ud på en ny måde.

Annonce

Masser af udgifter

Indtægterne er altså lavere, end man kunne have håbet på. Samtidig er der ukendte udgifter forude, især på grund af flere ledige efter corona. Derfor forudser Billund Kommune besparelser og vanskelige budgetforhandlinger efter sommerferien.

- Vi får flere arbejdsløse på grund af corona, og der kommer en hel masse udgifter, som vi ikke kender endnu. Derfor kommer vores budget under pres, siger borgmester Ib Kristensen.

Annonce

Det vil kunne mærkes

Overordnet set forventer han, at Billund Kommune kan opretholde omtrent det samme serviceniveau som nu. Men altså kun "omtrent", og kun hvis politikerne holder igen.

- Der vil ske forandringer, og det vil komme til at kunne mærkes, og nogle vil opfatte det som forringelser. Men det er ikke sådan, at vi skal ud og lukke skoler og daginstitutioner, siger  han.

- Hvis vi politisk viser besindighed og lader være med at ville en hel masse nyt og stort, så tror jeg helt personligt på, at vi kan holde det samme serviceniveau, siger han.

Annonce

Anbringelser

Ud over flere ledige er familie- og anbringelsesområdet en del af budgettet, hvor udgifterne står i kø. Området mangler aktuelt omkring 18 millioner kroner.

- Alt tyder på, at det område har været underfinansieret, så de penge skal vi bare have fundet, siger Ib Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce