Annonce
Læserbrev

Besparelser: Nu må nok være nok

Læserbrev: Så skal der spares igen.

Til min store frustration læser jeg, at der skal spares på ældreområdet, denne gang vil det bl.a. gå ud over dem, som bor i ældreboligerne, bl.a. Hybenbo i Årre. Det personale, der er der nu, løber så stærkt, at kommunen ikke kan være det bekendt. Den stakkel, der har dagvagten, er jo ikke færdig med at tage de ældre op, inden de skal have middagsmad.

For nogle år siden havde vi et stormøde på Hybenbo. Den sommer havde der været 36 afløsere inde i sommerferien. De ældre var frustrerede og dybt ulykkelige. De kendte dem jo ikke, var virkelig ikke trygge. På daværende møde sagde Thyge Nielsen, at der ikke var forskel på en ældrebolig og en plejehjemsplads, forskellen var, at der ikke var en nattevagt fra klokken 23. Hvad så nu?

Nu kan de få en ble på og et kaldeanlæg. Det har de fleste vist på Hybenbo. Hvis en beboer mangler hjælp, kan der gå op til en halv time til tre kvarter, inden hjælpen kommer.

Når I nu vil spare og så kun kører med afløser, så sker der jo det samme igen.

Kunne der ikke spares andre steder, for eksempel alle de store fratrædelsespenge, som fosser ud af Varde kommune, hver gang en stor person fratræder. Det bliver dejligt, når I politikere skal passes, så er der jo slet ikke nogle penge tilbage til jeres pleje, hvis I fortsætter sådan.

Jeg glæder mig i al fald ikke til min alderdom efter det, jeg har set indtil nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce