Annonce
Læserbrev

Besparelser Vor tids paradokser.

Kommunalreformens bagside viser sig overalt nu. Skattefiduser, svindel og rod. Vandløb der flyder over deres breder.

Alle de specialenheder, som amterne varetog, blev bare nedlagt, og alt den special- og ekspertviden gik tabt. De kommunale politikere skulle varetage dobbelt så meget arbejde, på den samme tid. De mennesker der er i berøring med systemet, mangler stabile voksne. Engang blev man tjenestemandsansat og dermed belønnet for lang og tro tjeneste. Vores børn får diagnoser, fordi de ikke kan få en stabil relation i hjemmet, i daginstitution eller i skolen. Når nu samfundet er i konstant udvikling, og familier er i konstant forandring, kunne det måske gavne os alle, hvis samfundets "rammer" var stabile for hvad er velfærd? Den langstrakte rettidige omhu mangler.

Et eksempel, man vil bygge et prestige universitet på Esbjerg Strand, ligesom Sønderborg. Det næste bliver vel en letbane projekt.

Men med butikscenter Broen har man jo ødelagt den fremtidige mulighed, og i tiden høre man intet om, hvordan de svage trafikanter skal kunne færdes i området, eller de kommende studerende kommer til og fra universitetet. Ingen kan da bygge et hus, uden en solid sokkel og fundament.

Men det er jo ikke nemt, hvis de rette eksperter med specialviden mangler, og resten ikke har den fornødne tid. Så er det måske, som med meget andet, man tager problemerne når de kommer. Måske var der penge at spare ved at være på forkant.

Har vi råd til denne handlemåde, i disse ressource og klimatilpasnings tider?

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce