Annonce
Billund

Systemfejl forårsager bøvl med bestillinger til vaccine: Regionen forsøger at rette det

Det har ikke just været nemt at bestille tid til vaccine, mener Ludvig Sørensen, Hejnsvig. Desuden ærgrer det ham, at ægtefolk ikke kan bestille en tid sammen. Med vaccination og revaccination af to personer bliver det jo til mange kilometer frem og tilbage til Billund, påpeger han. foto: Jan Sternkopf
Flere borgere har oplevet vanskeligheder med at bestille en tid til vaccine. Årsagen skyldes en systemfejl. I bookingsystemet kan man nemlig kun se 14 dage frem i tiden, lyder forklaringen.

Grindsted/Hejnsvig/Billund: Der er formentlig føget med eder og forbandelser i Grindsted, Billund og omegn efter at kommunen i forrige uge kunne meddele, at der nu var åbnet for online-bestillinger af vaccine på den lokale vaccinationsklinik i Billund Idrætscenter.

For nogle borgere var det nemlig forbundet med betydelige vanskeligheder i det hele taget at få lov at bestille tid på www.vaccine.dk.

Det kunne Ludvig Sørensen i Hejnsvig tale med om, da han ville reservere tid til sin første vaccine. Han var skrevet op til Pfizer-vaccinen, der netop bliver tilgængelig i Billund fra den 22. april.

Annonce

Tager det roligt

- Men Billund stod slet ikke opført på hjemmesiden på det tidspunkt, da jeg ville bestille. Telefonsvarer på hjælp til bestilling havde lang ventetid, og i øvrigt var det kun til folk, der ikke kunne finde ud af at bestille tid med Nem-ID, beskrev han sine genvordigheder i en mail til redaktionen.

Vaccine i Billund

Indtil videre vaccineres der kun med Pfizer Biontech i Billund Kommune. Derfor skal borgere for det første have modtaget en indkaldelse til vaccine i e-Boks eller postkassen og for det andet skal man være godkendt til Pfizer-vaccinen, inden man bestiller. Hvilken vaccine, man er godkendt til, fremgår af oplysningerne, når man logger ind på vaccine.dk

Bestillingskalenderen gælder foreløbig kun 14 dage frem. Der vaccineres på torsdage i Billund Idrætscenter - næste gang 29. april. Og derefter 27. maj, 3. juni og 10. juni frem til sommerferien. Når man booker i Billund, booker man tid til både første og andet vaccinationsstik.

Tider skal bestilles med Nem-ID. Har man ikke Nem-ID, kan man få hjælp via Region Syddanmarks corona-callcenter på 9944 0717.

Situationen ændrede sig dog dagen efter. For nu kunne det pludselig godt lade sig gøre at bestille. Også i Billund.

At alle tider den 22. april så var optaget, var en anden sag.

- Men jeg tager det roligt og forsøger løbende, så må det jo nok lykkes, trøster han sig med.

Annonce

Systemfejl

Region Syddanmark erkender, at der har været problemer med at reservere tider til vaccinationer.

Men de skulle være løst. En del af dem i hvert fald.

Årsagen til bøvlet skyldes en systemfejl, fortæller Jens Hauge Rasmussen, driftschef ved Klinisk Diagnostisk Afdeling i Region Syddanmark.

- I bookingsystemet kan man ikke se mere end 14 dage frem på de lokale vaccinationssteder. Så hvis man har forsøgt sig i sidste uge, så manglede der lige en dag eller to, før borgerne kunne se næste dato, som så er den 29. april, fortæller Jens Hauge Rasmussen, eftersom der i første omgang vaccineres i Billund Kommune på torsdage indtil sommerferien .

For Billund gælder det således også for de kommende datoer, som er 27. maj, 3. juni og 10. juni. De øvrige torsdage er forbeholdt revaccinationer.

Det er det nationale it-system, der står bag vacciner.dk. Og selv om regionen har lagt tider op til de næste mange uger, viser systemet kun vaccinetider tre-fire uger ude i fremtiden. Forudsat altså at der er ledige tider på de enkelte vaccinationssteder inden for denne tidsramme.

Annonce

Fælles løsning

I en pressemeddelelse skriver Region Syddanmark, at der arbejdes på at finde en løsning sammen med de andre regioner, så der igen kan bookes tider længere ud i fremtiden.

Indtil da opfordrer regionen borgerne til at forsøge igen de kommende dage, da der løbende åbnes for nye tider.


Men jeg tager det roligt, og forsøger løbende, så må det jo nok lykkes

Ludvig Sørensen, Hejnsvig
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce