Annonce
Erhverv

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er nu Danmarks rigeste

Anders Holch Povlsen er nu Danmarks rigeste mand. (Arkivfoto). Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Seks danskere er ifølge Bloomberg blandt verdens 500 rigeste. Øverst af dem troner Anders Holch Povlsen.

Annonce

Anders Holch Povlsen, der direktør i modekoncern Bestseller, som blev grundlagt af hans forældre, er nu Danmarks rigeste mand.

Ifølge Bloomberg har Bestseller-ejeren en anslået formue på 53,2 milliarder kroner, hvilket gør ham til verdens 254. rigeste person.

Dermed er han lige akkurat krøbet over Niels Louis-Hansen på listen. Han er nummer 255 med en formue på 53,1 milliarder kroner. Niels Louis-Hansen er arving til medicoselskabet Coloplast, som han ejer en femtedel af.

Listen opgøres blandt andet ud fra viden om ejerandele i selskaber og udviklingen på de finansielle markeder. Formuen er derfor ikke en, som Anders Holch Povlsen har stående i banken.

Trods coronakrisen har Anders Holch Povlsen ifølge Bloomberg kunnet se sin anslåede formue vokse med 13,8 milliarder kroner i år.

I regnskabsåret til og med august leverede Bestseller, der står bag mærker som Jack & Jones og Vero Moda, trods krisen et overskud før skat på 776 millioner kroner.

Over for Jyllands-Posten Finans ønsker Bestseller-direktøren ikke at kommentere den nye plads på listen.

- Det er papirpenge. Vi har været op og ned ad sådanne lister masser af gange, siger han til mediet.

I alt seks danskere er på Bloombergs liste over verdens 500 rigeste personer.

Udover Bestseller-ejeren og Coloplast-arvingen er det Kjeld Kirk Kristiansen, der er barnebarn af Legos grundlægger. Bloomberg estimerer hans formue til at være på 43,6 milliarder kroner.

Hans tre børn, Agnete Kirk Thinggaard, Thomas Kirk Kristiansen, der nu er Legos bestyrelsesformand, og Sofie Kirk Kristiansen, er også på listen. De vurderes at have formuer på omtrent 42,4 milliarder kroner.

Øverst på listen ligger Jeff Bezos, der har grundlagt webshoppen Amazon. Hans formue anslås at være svimlende 1159,8 milliarder kroner.

/ritzau/

Opgørelse fra Bloomberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce