Annonce
Vejen

Bestyrelse fik afbrudt møde med tildeling af turismepris

Centerleder Klaus Svendsen, til højre, fik overrakt turismeprisen 2019 af formanden for UdviklingVejen, Ole Stubbe, i midten, og direktør i UdviklingVejen Ulrik Kragh. Foto: Jørgen Schultz
Rødding Centret med leder Klaus Svendsen i spidsen fik tildelt årets turismepris fra UdviklingVejen.

Rødding: Bestyrelsen i Rødding Centret havde kun lige taget hul på dagsordenen sent onsdag eftermiddag, da formanden Torben Falkenberg og de øvrige bestyrelsesmedlemmer måtte afbryde mødet.

Men det blev en afbrydelse med positivt udfald, da repræsentanter for UdviklingVejen troppede op for at overrække årets turismepris.

- Dette års dommerkomite har besluttet, at UdviklingVejens turismepris 2019 skal gå til centerleder Klaus Svendsen og Rødding Centret, lød det fra formanden for UdviklingVejen Ole Stubbe.

Direkte henvendt til Klaus Svendsen lød det: - Du har, siden du kom til Rødding i 2015, fintunet konceptet ”Alt under et tag” – også til turister. Alt under et tag er svømmehal, idrætshaller, bowling, biograf og overnatningsmuligheder. Du har iværksat upshining af gange, lokaler og café-miljøet i centret, så det fremstår indbydende. I har kreeret nye arrangementer med hidtil uset kreativitet i retning af haloween-svømning i blodrødt vand, og I har arrangeret filmforevisning af Dødens Gab, hvor biografsædet var skiftet ud med badering i svømmehallen.

Annonce

Turismeprisen

Årets turismepris består af diplom til ophængning og en ny ”fast” medarbejder, hvis fornemmeste opgave bliver at sprede glæde, holde modet oppe og konstant minde Rødding Centrets ansatte om, at det er den gode energi, der skaber vækst.

Værket kommer fra keramiker Dorit Knudsens hånd. Hun er kunsthåndværker og bor i Holsted.

Overnatninger ti-doblet

Ole Stubbe nævnte videre, at Rødding Centret overnatningskapacitet er udvidet med både værelser og seks nye runde hytter på en lokalforankret finansieringsmodel.

- Der er mindst en håndfuld projekter i gang med faciliteter på udendørsområdet. Alt sammen med det sigte at øge kvalitet og kapacitet med fokus på turister og flere gæster til centret. Og der bliver trukket gæster til. Du og holdet bag har ti-doblet antallet af overnatninger fra 2015 til 2019.

Ole Stubbe tilføjede: - Her sker jo så det samme som i vores øvrige turismevirksomheder, der udvider aktiviteter; der bliver brug for at ansætte personale. Så her bidrager Rødding Centret til statistikken i Kontur for Vejen Kommune fra Region Syddanmark. Det er dem, der viser, at der er sket en 25 procents vækst i antallet af arbejdspladser inden for turisme i Vejen Kommune mod 12 procent på landsplan.

Hele tre kollega-turismevirksomheder i Vejen Kommune havde bragt Klaus Svendsen og Rødding Centret i forslag som modtager af turismeprisen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Energiforbedringer sparer penge

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Vejen

Stenderup Pokalen er igen blevet uddelt

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce