Annonce
Kolding

Bestyrelse kunne ikke låne penge: Så kom kommunen til undsætning med millioner

Det er her omkring sportspladsen og det nuværende aktivitetshus for ældre, Oasen, at Vester Nebels nye multihus eller aktivitetscenter, som man gerne vil kalde det i lokalområdet, skal ligge. Foto: Google Street View
Der er ekstra millioner på vej til det kommende multihus i Vester Nebel. Politikerne har forhøjet det oprindelige tilskud med 3,5 millioner kroner, efter at bestyrelsen bag multihuset fik nej til at låne penge.

Kolding: Nej, nej og atter nej.

Det var det svar, bestyrelsen for det kommende multihus i Vester Nebel, Oasen, fik gang på gang, da man tidligere i år var ude for at søge om at låne penge til det planlagte multihus, som man har arbejdet for i adskillige år, og som byrådet i Kolding netop havde støttet med 6,3 millioner kroner.

Da man endelig fandt en långiver, der var mere positiv, var beskeden, at det ville kræve en større kommunal medfinansiering, hvis man skulle låne penge ud til projektet, og så var gode råd dyre.

Annonce

Men nu har politikerne i Kolding Kommune hjulpet ildsjælene i Vester Nebel ud af deres kattepine ved at forhøje det kommunale tilskud med yderligere 3,5 millioner kroner. Dermed har kommunen givet i alt 9,8 millioner kroner til det nye multihus.

Nikolai Sørensen, der er formand for multihusets bestyrelse i Vester Nebel, forklarer, at det ekstra tilskud har betydet, at finansieringen af multihuset nu er faldet på plads, efter at man ellers flere gange var løbet panden mod en mur.

Han glæder sig over det ekstra kommunale tilskud, som betyder, at man nu kan gå i gang med at lave aftaler med håndværkere om selve byggeriet.

Foreninger har udfordringer

- Vi har haft en god dialog med forskellige personer i Kolding Kommune men har ikke taget det som nogen selvfølge, at det ville blive vedtaget, at vi kunne få flere penge. Men nu er finansieringen på plads, og så kan vi gå i gang med at sparke nogle bolde i gang, siger Nikolai Sørensen.

Ifølge formanden for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF), gav byrådets medlemmer allerede i juni hinanden håndslag på at sende ekstra penge til Vester Nebel. Det skete i forbindelse med den budgetaftale, som byrådet indgik dengang, og på det tidspunkt var man klar over, at bestyrelsen i Vester Nebel havde vanskeligt ved at få et lån til at falde på plads.


Vi vil uden tvivl se, at ansøgningerne til kommunen vil vokse i størrelse rent økonomisk.

Søren Rasmussen (DF)


- Da vi gav de 6,3 millioner til multihuset, var vores forventning, at de kunne låne derude, men mange foreninger har udfordringer med at låne penge til byggeri. Men vi synes, det her er et rigtig godt projekt, som de har arbejdet med i mange år derude, og det kan blive et foregangsprojekt, som andre kan blive inspireret af. For det bliver både seniorer, foreninger, skoler og idrætslivet, der får gavn af det nye hus i Vester Nebel, siger Søren Rasmussen.

Annonce

Vil tage hensyn fremover

Han understreger, at man som forening eller selvejende institution ikke automatisk kan regne med, at man fremover kan få ekstra kommunale penge, hvis man har problemer med at låne til nybyggeri.

- Men nu er vi i byrådet opmærksom på, hvor vanskeligt det er at låne for foreninger og selvejende institutioner. Det er udviklingen, og den vil vi naturligvis tage hensyn til fremover, når vi giver tilsagn om støtte til projekter, lyder det fra Søren Rasmussen.

Han mener, at problemerne med at låne penge nødvendigvis vil få betydning for størrelsen på de beløb, som kommunen bidrager med i fremtiden, når man fra kommunal side vil støtte anlægsprojekter indenfor fritids- og idrætslivet.

- Vi vil uden tvivl se, at ansøgningerne til kommunen vil vokse i størrelse rent økonomisk, mener Søren Rasmussen.

Nikolai Sørensen fra bestyrelsen for multihuset håber, at det nye multihus kan stå færdigt i løbet af 2022.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Naturgas sender varmeprisen på himmelflugt: 1000 fjernvarmekunder varslet stor ekstraregning

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Bekymret nabomor efter gårsdagens dødsulykke: Folk kører for stærkt her

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Sydjylland

Slut med samfundskritisk sygdom og restriktioner - vi gør status: Sådan ramte covid-19 Syddanmark

Kolding

Forpagterpar stopper efter seks år: Hvem vil overtage restaurant ved stranden?

Esbjerg

Efter voldsomt overfald på gruppe: Mistænkte blev fundet med næsen i kokain

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Sydjylland

Podere lurede kvindes oplysninger ved coronatest og tilføjede hende som ven på Facebook

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Tre-årige Ayia er hårdt ramt af kræft - nu har forældrene startet en indsamling til de seje sygeplejersker på OUH

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

VEJLE For abonnenter

Trængslen på Vejlefjordbroen runder vildt tal oven på coronaen: Vejdirektoratet kan ikke skrue på flere håndtag - løsningen kan få vejlensere til at se dobbelt

Erhverv For abonnenter

Mens andre får store ekstraregninger: Trefor-kunder kan forvente stabile priser på fjernvarmen

Vejen

Diskussionen om børnecenter løb løbsk: Winnie endte med at melde sig ud af skolebestyrelse i ren frustration

Annonce