Annonce
Billund

Bestyrelsen står fast: Byrådsmedlem er smidt ud af Venstre

Venstre har ekskluderet Lars Hansen. Han kan inden for fire uger anke den afgørelse. Arkivfoto
Onsdag aften besluttede bestyrelsen for Venstre i Billund Kommune at ekskludere byrådsmedlem Lars Hansen.

Billund Kommune: Bestyrelsen i Venstres kommuneforening har på et møde onsdag aften besluttet at ekskludere Lars Hansen fra Venstre. Lars Hansen var indkaldt til mødet for at begrunde sit fortsatte medlemskab af Venstre.

- Han kunne ikke overbevise os om, at han fortsat skal være medlem af Venstre, og så måtte vi tage det skridt. Det er et meget stort skridt, og det er trist og ærgerligt, at det er kommet dertil, men vi har ikke tillid til Lars længere, siger formand Ivar Nørlund.

I en pressemeddelelse fra Venstre pointeres det, at det er en enig bestyrelse, der har truffet beslutningen om eksklusionen af hensyn til det fortsatte samarbejde. Bestyrelsen understreger også, at ekskluderingen ikke alene sker på baggrund af en enkelt sag, men på grund af "gentagne tillidsbrud gennem årene som byrådsmedlem for Venstre".

Annonce

278 stemmer

Lars Hansen fik ved seneste kommunalvalg 278 stemmer for Venstre.

.

Det var 6. bedst i Venstre i kommunen, og han var den Venstre-politiker fra Grindsted, der skaffede flest stemmer efter borgmester Ib Kristensen.

Lars Hansen er medlem af byrådets økonomiudvalg.

Svækket Venstre

Venstres byrådsgruppe er orienteret om beslutningen og bakker op om den.

Gruppeformand Peter Fredensborg beklager situationen.

- Det er en meget beklagelig situation og en trist udgang på et kedeligt forløb. Venstre er svækket og går fra 10 til ni medlemmer i byrådet, men på trods af det har Venstres kommuneforening fundet det her skridt nødvendigt, og det bakker jeg op om, siger han.

Nej til tvunget håndtryk

Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var sagen i maj, hvor Lars Hansen først i økonomiudvalget og senere byrådet stemte imod forslaget om grundlovsceremonier med tvunget håndtryk til nye danske statsborgere.

I forbindelse med sagen skrev Lars Hansen et læserbrev sammen med Ole Marcussen fra Borgerlisten, og det faldt byrådsgruppen for brystet.

Lars Hansen har også tidligere været uenig med flertallet. Det skete i sagen, der endte med, at Stenderup Skole blev en del af Søndre Skole i Grindsted, i dag Lynghedeskolen.

I byrådssalen sker der nu det, at Lars Hansen skal have en ny plads. Konstitueringen bliver der dog ikke lavet om på, og han beholder sin plads i byrådets økonomiudvalg.

- Vi har altid haft et byråd, der arbejder sammen. Det forventer jeg, at vi fortsat har, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce