Annonce
Billund

Bestyrelsen står fast: Byrådsmedlem er smidt ud af Venstre

Venstre har ekskluderet Lars Hansen. Han kan inden for fire uger anke den afgørelse. Arkivfoto
Onsdag aften besluttede bestyrelsen for Venstre i Billund Kommune at ekskludere byrådsmedlem Lars Hansen.

Billund Kommune: Bestyrelsen i Venstres kommuneforening har på et møde onsdag aften besluttet at ekskludere Lars Hansen fra Venstre. Lars Hansen var indkaldt til mødet for at begrunde sit fortsatte medlemskab af Venstre.

- Han kunne ikke overbevise os om, at han fortsat skal være medlem af Venstre, og så måtte vi tage det skridt. Det er et meget stort skridt, og det er trist og ærgerligt, at det er kommet dertil, men vi har ikke tillid til Lars længere, siger formand Ivar Nørlund.

I en pressemeddelelse fra Venstre pointeres det, at det er en enig bestyrelse, der har truffet beslutningen om eksklusionen af hensyn til det fortsatte samarbejde. Bestyrelsen understreger også, at ekskluderingen ikke alene sker på baggrund af en enkelt sag, men på grund af "gentagne tillidsbrud gennem årene som byrådsmedlem for Venstre".

Annonce

278 stemmer

Lars Hansen fik ved seneste kommunalvalg 278 stemmer for Venstre.

.

Det var 6. bedst i Venstre i kommunen, og han var den Venstre-politiker fra Grindsted, der skaffede flest stemmer efter borgmester Ib Kristensen.

Lars Hansen er medlem af byrådets økonomiudvalg.

Svækket Venstre

Venstres byrådsgruppe er orienteret om beslutningen og bakker op om den.

Gruppeformand Peter Fredensborg beklager situationen.

- Det er en meget beklagelig situation og en trist udgang på et kedeligt forløb. Venstre er svækket og går fra 10 til ni medlemmer i byrådet, men på trods af det har Venstres kommuneforening fundet det her skridt nødvendigt, og det bakker jeg op om, siger han.

Nej til tvunget håndtryk

Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var sagen i maj, hvor Lars Hansen først i økonomiudvalget og senere byrådet stemte imod forslaget om grundlovsceremonier med tvunget håndtryk til nye danske statsborgere.

I forbindelse med sagen skrev Lars Hansen et læserbrev sammen med Ole Marcussen fra Borgerlisten, og det faldt byrådsgruppen for brystet.

Lars Hansen har også tidligere været uenig med flertallet. Det skete i sagen, der endte med, at Stenderup Skole blev en del af Søndre Skole i Grindsted, i dag Lynghedeskolen.

I byrådssalen sker der nu det, at Lars Hansen skal have en ny plads. Konstitueringen bliver der dog ikke lavet om på, og han beholder sin plads i byrådets økonomiudvalg.

- Vi har altid haft et byråd, der arbejder sammen. Det forventer jeg, at vi fortsat har, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce