Annonce
Læserbrev

Thorkild Iversen: Bestyrelsesmedlemmer i Bylderup Lendemark Vandværk er ikke legalt valgt

Læserbrev: På sidste års Generalforsamling i/s Bylderup – Lendemark Vandværk stillede jeg et spørgsmål til dirigenten om formandens og kasserens valgbarhed ifølge vedtægterne, da de stod til genvalg, idet de ikke er medlemmer (grundejer) i vandværket og dermed ikke hæfter solidarisk med de øvrige medlemmer. Bestyrelsen var åbenbart i tvivl om, at en fuldmagt var nok til at besidde en bestyrelsespost og bad mig undersøge dette. (Står på deres hjemmeside).

Det har jeg nu gjort, og en juridisk konklusion er: At det kan de ikke ifølge vedtægter, selvom de blev genvalgt. De er derfor ikke legal valgt og må afgive deres poster til de valgte suppleanter.

Den 9. maj 2019 afholdt Vandrådet i Aabenraa kommune Repræsentantskabsmøde, og i deres referat står der, at eksklusion af forbruger ikke er tilladt for så at opkræve ny tilslutning. Vandværket kan lukke for vandet og opkræve betaling for åbning og de omkostninger, som det har medført at lukke og åbne for vandet

Alligevel har bestyrelsen ved lukning af vand på grund af manglende betaling opkrævet 26.250 kr. for ny tilslutning.

I/S Bylderup-Lendemark Vandværk, der er over 70 år gammel og ifølge deres referat fra 2019 står over for større renoveringer fremover, må det være oplagt at tilslutte sig kommunalt eller med Bylderup Bov Vandværk, der i 2020 bygger et nyt og større vandværk og dermed fremtidssikrer et stabilt og nyt vandværk.

Det undrer mig i øvrigt, at der ikke er blevet indkaldt til et ekstraordinært møde om sagen. Ligeledes undrer det mig, at hverken vedtægter eller regnskab fremgår på vandværkets hjemmeside.

Det må nu være op til medlemmerne at afgøre, om de fortsat vil have en bestyrelse med en formand og kasserer, der ikke hæfter økonomisk sammen med Vandværkets medlemmer og omgår vedtægterne, men kører deres eget løb.

Redaktionel bemærkning: Bestyrelsen i I/S Bylderup-Lendemark Vandværk har ikke ønsket at kommentere læserbrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce