Annonce
forside

Betaling for brug af gammel toldplads skal drøftes

Læserbrev: Vi i DF foreslog igen i år til budgettet, at vognmænd, der bruger den gamle toldplads i Padborg til parkering og overnatning, skal betale for denne service.

Der foregår sikkert også reparationer og olieskift og andet med miljøsvineri på pladsen.

Jeg ved, at det ikke falder i god jord hos vognmandsbranchen igen at tage denne urimelighed op.

Ikke at opkræve gebyr finder jeg konkurrenceforvridende især til gavn for de udenlandske vognmænd.

Det er ikke ukendt for vognmænd at betale gebyr for benyttelse af sådanne faciliteter så hvorfor ikke også på udmærkede og veludstyrede skattefinansierede plads i Padborg.

Jeg mener, at det er helt hen i vejret, at kommunens skatteborgere skal betale de ca. 850.000 kr., som det årligt koster at holde den plads i stand, bl.a. med rengøring, vand, vedligeholdelse, hegn og ny toiletbygning m.m.

Der var ikke stemning blandt forligspartierne til at indføre betaling, derimod er aftalt, at rentabiliteten ved brugerbetaling på Toldpladsen skal drøftes i samarbejde med Padborg Transportcenter.

Så må vi afvente konklusionen herpå.

Det er selvfølgelig en sag, vi i DF følger op på.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce