Annonce
forside

Betaling for brug af gammel toldplads skal drøftes

Læserbrev: Vi i DF foreslog igen i år til budgettet, at vognmænd, der bruger den gamle toldplads i Padborg til parkering og overnatning, skal betale for denne service.

Der foregår sikkert også reparationer og olieskift og andet med miljøsvineri på pladsen.

Jeg ved, at det ikke falder i god jord hos vognmandsbranchen igen at tage denne urimelighed op.

Ikke at opkræve gebyr finder jeg konkurrenceforvridende især til gavn for de udenlandske vognmænd.

Det er ikke ukendt for vognmænd at betale gebyr for benyttelse af sådanne faciliteter så hvorfor ikke også på udmærkede og veludstyrede skattefinansierede plads i Padborg.

Jeg mener, at det er helt hen i vejret, at kommunens skatteborgere skal betale de ca. 850.000 kr., som det årligt koster at holde den plads i stand, bl.a. med rengøring, vand, vedligeholdelse, hegn og ny toiletbygning m.m.

Der var ikke stemning blandt forligspartierne til at indføre betaling, derimod er aftalt, at rentabiliteten ved brugerbetaling på Toldpladsen skal drøftes i samarbejde med Padborg Transportcenter.

Så må vi afvente konklusionen herpå.

Det er selvfølgelig en sag, vi i DF følger op på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lokal fotograf bag kameraet i ny komedie

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce