Annonce
Aabenraa

Betalingsløsning skylles formentlig ud i toilettet

Toiletterne i taxabygningen på Markedspladsen i Aabenraa var blandt de toiletter, der blev lukket i 2017. Foto: Bo Nielsen

En plan om at indføre offentlige betalingstoiletter står at blive droppet. Det er i hvert fald forvaltningens indstilling til teknik- og miljøudvalget, der holder møde onsdag.

Aabenraa: Det bliver - formentlig - alligevel ikke aktuelt at betale for at bruge udvalgte offentlige toiletter i Aabenraa Kommune. Politikerne i kommunens teknik- og miljøudvalg bad for to år siden forvaltningen om at undersøge muligheden for brugerbetaling for at hente en besparelse hjem, og nu er opgaven udført.

På et møde i teknik- og miljøudvalget onsdag afgøres det, om ideen med betalingstoiletter skrottes eller andre muligheder kommer i spil.

Det blev i 2016 besluttet at lukke de offentlige toiletter ved taxabygningen på Markedspladsen i Aabenraa, ved Føtex i Aabenraa og ved rastepladsen i Bolderslev, men der skulle mere til. Helt nøjagtigt 44.000 kroner.

Bent Sørensen (V), daværende formand for teknik- og miljøudvalget, var i februar sidste år klar til at nytænke de offentlige toiletter.

- Vi vil faktisk gerne udvikle på det her og se, om vi kan finde løsninger, der tjener sig hjem. Der er måske også mulighed for samarbejde med sponsorer eller med den lokale kro eller butik, lød det blandt andet dengang.

Lange udsigter

De undersøgelser, som blev sat i gang 7. december 2016, har imidlertid vist, at investeringen i indførelse af kontantløse betalingstoiletter ved Sønderhav, Kollund Lilleskov og Madeskovvej i Kruså først vil være tjent hjem i løbet af 2022, fordi der vil være anlægsudgifter på 30.000 kroner pr. dør.

En beregning, der tager udgangspunkt i, at cirka 7.500 besørgende betaler fire kroner pr. besøg.

Derfor har forvaltningen foreslået to alternativer for at finde de 44.000 kroner: At man lukker yderligere et toilet - her foreslås Oksevej 5 i Padborg - eller, som forvaltningen indstiller, at man finder beløbet i kassen med forpagtningsindtægter.

Følger politikerne forvaltningens indstilling, vil de tre toiletter ved Flensborg Fjord og i Kruså være i funktion som hidtil. Dermed også det toilet på Madeskovvej, som var lukningstruet indtil ideen om betalingsløsningen opstod.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Aabenraa

Se billederne: Efterfølgeren af Hvidstengruppen havde gallapremiere i Aabenraa

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce