Annonce
Aabenraa

Betalingsløsning skylles formentlig ud i toilettet

Toiletterne i taxabygningen på Markedspladsen i Aabenraa var blandt de toiletter, der blev lukket i 2017. Foto: Bo Nielsen

En plan om at indføre offentlige betalingstoiletter står at blive droppet. Det er i hvert fald forvaltningens indstilling til teknik- og miljøudvalget, der holder møde onsdag.

Aabenraa: Det bliver - formentlig - alligevel ikke aktuelt at betale for at bruge udvalgte offentlige toiletter i Aabenraa Kommune. Politikerne i kommunens teknik- og miljøudvalg bad for to år siden forvaltningen om at undersøge muligheden for brugerbetaling for at hente en besparelse hjem, og nu er opgaven udført.

På et møde i teknik- og miljøudvalget onsdag afgøres det, om ideen med betalingstoiletter skrottes eller andre muligheder kommer i spil.

Det blev i 2016 besluttet at lukke de offentlige toiletter ved taxabygningen på Markedspladsen i Aabenraa, ved Føtex i Aabenraa og ved rastepladsen i Bolderslev, men der skulle mere til. Helt nøjagtigt 44.000 kroner.

Bent Sørensen (V), daværende formand for teknik- og miljøudvalget, var i februar sidste år klar til at nytænke de offentlige toiletter.

- Vi vil faktisk gerne udvikle på det her og se, om vi kan finde løsninger, der tjener sig hjem. Der er måske også mulighed for samarbejde med sponsorer eller med den lokale kro eller butik, lød det blandt andet dengang.

Lange udsigter

De undersøgelser, som blev sat i gang 7. december 2016, har imidlertid vist, at investeringen i indførelse af kontantløse betalingstoiletter ved Sønderhav, Kollund Lilleskov og Madeskovvej i Kruså først vil være tjent hjem i løbet af 2022, fordi der vil være anlægsudgifter på 30.000 kroner pr. dør.

En beregning, der tager udgangspunkt i, at cirka 7.500 besørgende betaler fire kroner pr. besøg.

Derfor har forvaltningen foreslået to alternativer for at finde de 44.000 kroner: At man lukker yderligere et toilet - her foreslås Oksevej 5 i Padborg - eller, som forvaltningen indstiller, at man finder beløbet i kassen med forpagtningsindtægter.

Følger politikerne forvaltningens indstilling, vil de tre toiletter ved Flensborg Fjord og i Kruså være i funktion som hidtil. Dermed også det toilet på Madeskovvej, som var lukningstruet indtil ideen om betalingsløsningen opstod.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Erhverv For abonnenter

Biogas-virksomhed efter voldsomt stigende gaspriser: Priserne på organisk affald stiger også helt vildt

Aabenraa

Trods partiskift: Nybagt liberal ønsker DF-mærkesag på byrådets dagsorden

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce