Annonce
Aabenraa

Betalingsløsning skylles formentlig ud i toilettet

Toiletterne i taxabygningen på Markedspladsen i Aabenraa var blandt de toiletter, der blev lukket i 2017. Foto: Bo Nielsen

En plan om at indføre offentlige betalingstoiletter står at blive droppet. Det er i hvert fald forvaltningens indstilling til teknik- og miljøudvalget, der holder møde onsdag.

Aabenraa: Det bliver - formentlig - alligevel ikke aktuelt at betale for at bruge udvalgte offentlige toiletter i Aabenraa Kommune. Politikerne i kommunens teknik- og miljøudvalg bad for to år siden forvaltningen om at undersøge muligheden for brugerbetaling for at hente en besparelse hjem, og nu er opgaven udført.

På et møde i teknik- og miljøudvalget onsdag afgøres det, om ideen med betalingstoiletter skrottes eller andre muligheder kommer i spil.

Det blev i 2016 besluttet at lukke de offentlige toiletter ved taxabygningen på Markedspladsen i Aabenraa, ved Føtex i Aabenraa og ved rastepladsen i Bolderslev, men der skulle mere til. Helt nøjagtigt 44.000 kroner.

Bent Sørensen (V), daværende formand for teknik- og miljøudvalget, var i februar sidste år klar til at nytænke de offentlige toiletter.

- Vi vil faktisk gerne udvikle på det her og se, om vi kan finde løsninger, der tjener sig hjem. Der er måske også mulighed for samarbejde med sponsorer eller med den lokale kro eller butik, lød det blandt andet dengang.

Annonce

Lange udsigter

De undersøgelser, som blev sat i gang 7. december 2016, har imidlertid vist, at investeringen i indførelse af kontantløse betalingstoiletter ved Sønderhav, Kollund Lilleskov og Madeskovvej i Kruså først vil være tjent hjem i løbet af 2022, fordi der vil være anlægsudgifter på 30.000 kroner pr. dør.

En beregning, der tager udgangspunkt i, at cirka 7.500 besørgende betaler fire kroner pr. besøg.

Derfor har forvaltningen foreslået to alternativer for at finde de 44.000 kroner: At man lukker yderligere et toilet - her foreslås Oksevej 5 i Padborg - eller, som forvaltningen indstiller, at man finder beløbet i kassen med forpagtningsindtægter.

Følger politikerne forvaltningens indstilling, vil de tre toiletter ved Flensborg Fjord og i Kruså være i funktion som hidtil. Dermed også det toilet på Madeskovvej, som var lukningstruet indtil ideen om betalingsløsningen opstod.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce