Annonce
Kolding

Betina er enægget tvilling: At være to af en slags er en fantastisk gave

Betina Lindberg taler med sin tvillingesøster hver eneste dag og de ses normalt flere gange om ugen. Af udseende er de også som de berømte to dråber vand. Foto: Søren Gylling
Her i andet afsnit af årets julekalender kan du møde Betina Lindberg fra lingeributikken Lindberg Signature, som fortæller om sit forhold til tallet to.
Annonce

Kolding: Der er mange to-taller i butiksejer Betina Lindberg liv. Hun nævner som eksempel sine to børn og tosomheden mellem hende og hendes mand. Men ét to-tal skiller sig alligevel ud. Hun har en tvillingesøster, hun har delt hele sit liv med.

- Min søster Anja er fem minutter ældre end mig. Vi er enæggede tvillinger, så vi skulle jo kun have været ét menneske, men vi blev til to. Så vi har mødt alting i livet sammen, og det har givet en afhængighed og et tilhørsforhold til hinanden, der er svært at beskrive, hvis man ikke har prøvet det, siger Betina Lindberg.

De to søstre taler sammen hver dag og ses normalt flere gange om ugen. De har gennem hele livet fulgtes ad i den samme klasse - både i folkeskolen og senere i handelsskolen, og de har taget den samme uddannelse. Af udseende er de som de berømte dråber vand, og da de var yngre, havde både venner og lærere i skolen svært ved at kende forskel.

- Men vi ligner også hinanden i forhold til interesser og humor. Min søster er min største sparringspartner i livet, og alting bliver vendt, for vi tænker ens og kan derfor forstå hinanden på en helt særlig måde, siger Betina Lindberg.

Faktisk er søstrenes forhold så tæt, at de har arbejdet på at blive lidt mindre afhængige af hinanden.

- Vi er nok kommet til at bære hinanden for meget og dermed også bære hinandens bekymringer. Når der er sket større omvæltninger i min søsters liv, har jeg gået rundt med en klump i maven. Omvendt har min søster bekymret sig, hvis der for eksempel er lidt stille i min butik en periode. Det er ikke nødvendigvis godt altid, så vi prøver at koncentrere os mere om os selv, uden at det betyder, at vi er ligeglade med hinanden, siger Betina Lindberg.

Men selv om de af og til kan blive næsten for tætte, så er Betina Lindberg ikke i tvivl: At være to af en slags er en fantastisk gave.

- Jeg tænker nogle gange på, at når vi er gamle, så skal én af os først herfra. Det kan jeg ikke overskue.

Vi er enæggede tvillinger, så vi skulle jo kun have været ét menneske, men vi blev til to.

Betina Lindberg

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingenser hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce