Annonce
Kolding

Betina er enægget tvilling: At være to af en slags er en fantastisk gave

Betina Lindberg taler med sin tvillingesøster hver eneste dag og de ses normalt flere gange om ugen. Af udseende er de også som de berømte to dråber vand. Foto: Søren Gylling
Her i andet afsnit af årets julekalender kan du møde Betina Lindberg fra lingeributikken Lindberg Signature, som fortæller om sit forhold til tallet to.

Kolding: Der er mange to-taller i butiksejer Betina Lindberg liv. Hun nævner som eksempel sine to børn og tosomheden mellem hende og hendes mand. Men ét to-tal skiller sig alligevel ud. Hun har en tvillingesøster, hun har delt hele sit liv med.

- Min søster Anja er fem minutter ældre end mig. Vi er enæggede tvillinger, så vi skulle jo kun have været ét menneske, men vi blev til to. Så vi har mødt alting i livet sammen, og det har givet en afhængighed og et tilhørsforhold til hinanden, der er svært at beskrive, hvis man ikke har prøvet det, siger Betina Lindberg.

De to søstre taler sammen hver dag og ses normalt flere gange om ugen. De har gennem hele livet fulgtes ad i den samme klasse - både i folkeskolen og senere i handelsskolen, og de har taget den samme uddannelse. Af udseende er de som de berømte dråber vand, og da de var yngre, havde både venner og lærere i skolen svært ved at kende forskel.

- Men vi ligner også hinanden i forhold til interesser og humor. Min søster er min største sparringspartner i livet, og alting bliver vendt, for vi tænker ens og kan derfor forstå hinanden på en helt særlig måde, siger Betina Lindberg.

Faktisk er søstrenes forhold så tæt, at de har arbejdet på at blive lidt mindre afhængige af hinanden.

- Vi er nok kommet til at bære hinanden for meget og dermed også bære hinandens bekymringer. Når der er sket større omvæltninger i min søsters liv, har jeg gået rundt med en klump i maven. Omvendt har min søster bekymret sig, hvis der for eksempel er lidt stille i min butik en periode. Det er ikke nødvendigvis godt altid, så vi prøver at koncentrere os mere om os selv, uden at det betyder, at vi er ligeglade med hinanden, siger Betina Lindberg.

Men selv om de af og til kan blive næsten for tætte, så er Betina Lindberg ikke i tvivl: At være to af en slags er en fantastisk gave.

- Jeg tænker nogle gange på, at når vi er gamle, så skal én af os først herfra. Det kan jeg ikke overskue.

Annonce
Vi er enæggede tvillinger, så vi skulle jo kun have været ét menneske, men vi blev til to.

Betina Lindberg

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingenser hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce