Annonce
Sport

Betis-ikon laver hattrick og sætter rekord

Cristina Quicler/Ritzau Scanpix
Joaquín blev søndag den ældste spiller i Primera Divisions historie til at score et hattrick.

Det er aldrig for sent at score sit første hattrick.

Efter 20 år som professionel fodboldspiller og 772 kampe på tværs af klub- og landshold lykkedes det søndag Real Betis-ikonet Joaquín for første gang at lave tre mål i samme kamp.

Det skete, da han sikrede sin klub en sejr på 3-2 over Athletic Bilbao i Primera Division.

I en alder af 38 år og 140 dage er spanieren den ældste spiller i ligaens historie til at score et hattrick.

Alle tre mål blev scoret inden for kampens første 20 minutter. Det første efter halvandet minut, da han tæmmede et indlæg i feltet og hamrede bolden i kassen.

Små ti minutter senere gjorde Joaquín det til 2-0 med en velplaceret afslutning fra en spids vinkel.

Hattricket blev fuldendt, da han prikkede bolden i mål efter at være blevet sendt i dybden med en stikning.

Søndagens opgør var Joaquíns kamp nummer 363 for Real Betis. Kantspilleren fik sin fodboldopdragelse i klubben og er medejer efter at have købt en andel på to procent i 2017.

Joaquín vendte i 2015 tilbage til Betis efter ni år væk fra klubben, hvor han var forbi Valencia, Málaga og Fiorentina. På landsholdet er det blevet til 52 optrædener.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce