Annonce
Læserbrev

Betjening af en foranderlig fremtid

Læserbrev: Vi har i Kultur & Fritidsudvalget sendt vores fremtidige bibliotektsbetjening i offentlig høring. For at byrådet kan vælge de rigtige løsninger, skal jeg opfordre vore brugere til at vælge de saglige argumenter og se dette væsen i den fremtidige elektroniske tidsalder og udvikling.

Udvalget består ikke af onde mennesker, der er fokuseret på usaglige besparelser, Vi vil udvikle for fremtiden og i en tid hvor økonomien er stram, må vi også omlægge og afvikle det, som tiden er løbet fra. For at vi i udvalget kan træffe de rigtige beslutninger, er det derfor vigtigt, at det sker med baggrund i en virkelighed, der er renset for nostalgi. For at sikre en stabil betjening af biblioteksbrugerne og en stabil arbejdsplads for vore dygtige medarbejdere, er det vigtigt, at vi får valgt løsninger, der kan række et langt stykke ind i fremtiden.

Jeg vil efter bedste evne søge at lytte til de udsagn, der i denne sag peger fremad for det biblioteksvæsen, der skal betjene en foranderlig fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Danmark For abonnenter

Svindlere bombarderer danskere: Lisa blev stresset, nervøs og er stadig utryg

Annonce