Annonce
Sønderborg

Betjent affyrede varselskud: Sigtede nægter sig skyldig

Tre mænd er blevet sigtet efter episoden i Stenbjergparken torsdag aften. Ved episoden tog en af de sigtede en tjenestepistol, og lagde den først fra sig, da der blev affyret varselsskud. Foto: Presse-fotos.dk
De to sigtede der fredag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg nægter sig skyldige.
Annonce

Sønderborg: Grundlovsforhøret skulle være begyndt klokken 13:30, men fredag var der travlt ved Retten i Sønderborg. Så det trak ud, og trak ud. Og først cirka en time efter, at det skulle være begyndt, gik man i gang.

De sigtede er to mænd på henholdsvis 36 og 43 år. Under grundlovsforhøret kom det frem, at de to sigtede er brødre, mens den tredje sigtede, som blev løsladt inden grundlovsforhøret, er deres far.

Alle tre er sigtet for at have slået tre forskellige betjente med åben hånd, knyttet hånd og med en metalkrykke.

Den 43-årige er desuden sigtet for under balladen i Stenbjergparken, at han tog en af betjentenes skarpladte tjenestepistol, og at han først lagde denne fra sig, da en anden betjent afgav varselskud.

Annonce

Snakkesalig 36-årig

Den 43-årige var ikke tilstede ved fredagens gundlovsforhør, da han er indlagt på sygehuset med en brækket ankel. Han brækkede anklen, da han blev anholdt af politiet torsdag aften. Ifølge sigtelsen, var det da betjentene brugte de fornødne midler til at anholde manden.


Det er overdrevet at lukke dørene. Vi har hørt, at dem som er impliceret i sagen er enten til stede i dag, eller er tilbageholdt på sygehuset.

Stephan Ravn Berg, forsvarer


Mens den 43-årige ikke var til stede, så var den 36-årige mødt op i retten iført et par sorte joggingbukser og en T-shirt i forskellige mørke nuancer, og ventetiden brugte han på at snakke med de to betjente, som havde kørt ham til grundlovsforhøret.

Og da den 36-årige skulle tale med sin forsvarer, havde han stadig meget på hjerte. Så meget at dommer Henriette Frölich nåede at blive utålmodig, så hun bad den 43-åriges forsvarer, Markus Rey, om at hente forsvar Stephan Ravn Berg og den 36-årige.

- Jeg vil gerne udtale mig, og jeg vil gerne sige det, der er rigtigt, sagde den 36, da han tog plads i vidneskranken, der ligesom den 43-årige nægtede sig skyldig.

Annonce

Dørene lukkes

Anklagerfuldmægtig Pernille Laursen forklarede først, at dørene skulle lukkes efter retsplejelovens paragraf 29 stk. tre nummer tre, da nogens sikkerhed kunne bringes i fare, hvis det foregik ved et offentligt retsmøde.

Den købte Henriette Frölich dog ikke:

- Du må gerne lige uddybe, hvad det er, der kan bringe nogens sikkerhed i fare, sagde hun.

Anklageren ændrede derefter sin begrundelse til manglende vidneafhøringer, og det ville kunne påvirke sagen, hvis de kunne læse om den i medierne.

Hvad der var den 36-åriges forklaring står derfor hen i det uvisse trods protester fra både forsvarer Stephan Ravn Berg og JydskeVestkystens reporter.

- Det er overdrevet at lukke dørene. Vi har hørt, at dem som er impliceret i sagen er enten til stede i dag, eller er tilbageholdt på sygehuset, lød det fra Stephan Ravn Berg.

Den anden forsvarer Markus Rey havde ingen indvendinger til begæringen om dørlukning.

Og dommer Henriette Frölich endte med at være enig med anklageren:

- Når efterforskningen er på så tidligt et stadie, så tænker jeg, at vi lukker dørene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce