Annonce
Vejen

Bevæbnet narkobilist anholdt med havariblinket tændt

Fornylig blev fire biler brudt op på denne rasteplads ved Motovej E20. Nu har politiet fundet nogle af tyvekosterne i en bil på Boulevarden i Vejen. Foto: Google Streetview
Politiet har gjort en heldig fangst på Boulevarden i Vejen. En bilist blev anholdt, og i bilen fandt politiet både narkotika og tyvekoster.

Vejen: Det talte ikke til bilistens fordel, at han var kørt ind til siden for at sove rusen ud. Vedkommende havde endda været så betænksom at aktivere bilens havariblink.

Lige netop havariblinket var årsagen til, at en af politiets patruljer fik øje på bilisten, der havde gjort holdt på Boulevarden i Vejen. Ved nærmere eftersyn blev bilisten fundet hængende nærmest livløs hen over bilrattet, og derfor fattede betjentene mistanke om, at han var påvirket, hvilket narkometeret også gav et fingerpeg om. Derfor blev han anholdt og måtte efterfølgende afgive en blodprøve. Nu er han blevet sigtet for narkokørsel.

Ved anholdelsen viste bilisten sig at være noget uregerlig. Det forhindrede dog ikke betjentene i at gennemføre en ransagning af bilen. Her blev der blandt andet fundet skunk, kokain og en joint, hvilket førte til en sigtelse for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

Annonce

Sigtelserne

Torsdag formiddag har politiet anholdt en 27-årig mand fra Haderslev kommune og sigtet ham for:

Narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden, overtrædelse af loven om euforiserende midler, overtrædelse af våbenloven og for tyveri.

Tyvekoster

Der blev også fundet en riffelpatron, og det resulterede i en sigtelse for overtrædelse af våbenloven.

Blandt de andre ting, som blev fundet ved ransagningen, var forskelligt batteridrevet værktøj og en dametaske, hvori ejerens navn stod skrevet.

Det førte snart efter til en sigtelse for tyveri. Det viser sig, at tasken og værktøjet er tyvekosterne fra et tyveri, som for nylig blev begået fra en samkørselsplads ved Motorvej E20 nord for Bramming. Her blev fire parkerede biler brudt op.

Da bilisten tidligere var blevet frakendt førerretten, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Den sigtede er en 27-årig mand med bopæl i Haderslev Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce