Annonce
Varde

Bevægelser kan gøre børn til bedre læsere

Andreas på ti år har fået træning hos Helle Thomsen, at han er ret skrap til at gå på balancebom og gribe en bold samtidigt.

Biblioteket holdt lørdag Læse-Messe 2016, hvor forældre kunne komme med deres børn for at få gode råd til at forbedre deres læsning. Den kropslige del var også med på messen.

VARDE/ANSAGER/OKSBØL: Børn kunne boltre sig i et helt legeland i forhallen på biblioteket lørdag. Her var tumlemåtter, kugledyner og balancebomme, og børn i alle aldre kastede med stofpuder og forsøge at holde balancen.

Det er ikke kun leg. Helle Thomsen, motorikkonsulent i Oksbøl, og Kit Bak, fysio- og psykoterapeut i Ansager, står her med de mange ting, fordi de mener, at det kan forbedre børns læsning. De er en del af Læse-Messe 2016.

På messen er også Læsevejen, der er et privat firma, der hjælper børn med læsevanskeligheder, og læringsstilsbooster Anne Mette Hede Jensen giver gode råd om at forbedre læsningen i hjemmet.

Hop, drej og gyng

På Helle Thomsens og Kit Baks stand er der ikke mange bogstaver og bøger. Men deres pointe er, at børns bevægelser og balance også er vigtige, hvis børn skal blive gode læsere.

- Det er rigtig godt at hoppe, og dreje og gynge, siger Kit Bak til Thomas Strandet Jepsen, der er kommet på messen sammen med sin søn, Niels Christian på syv år.

Lidt efter kaster hun bolde til Niels Christian, mens han går på en balancebom. Hvis børns balance er god, så er det lettere at koncentrere sig, fortæller de til Thomas Strandet Jepsen.

Han synes, det er spændende at høre om. Han er kommet, fordi han så en reklame for arrangementet.

Sådan er det bestemt ikke for alle. En del på biblioteket bliver overrasket over, at der er en Læse-Messe. Det er en af fordelene ved at holde messen på et bibliotek. Budskabet kommer ikke kun ud til særligere interessrede.

Syvårige Niels Christian skal fokusere på pinden, mens den nærmer sig han næse. Det afslører, hvor godt samsynet er.
Tunnellen her er en af de ting, der kan lånes på legeteket, og det kan anbefales, mener de to fagfolk i forhallen.
Biblioteket holdt læsemesse for forældre - og børnene måtte gerne komme med
Biblioteket holdt læsemesse for forældre - og børnene måtte gerne komme med
Biblioteket holdt læsemesse for forældre - og børnene måtte gerne komme med
Biblioteket holdt læsemesse for forældre - og børnene måtte gerne komme med

Sammenhæng

En god motorik forbedrer samarbejdet mellem øjnene og kroppens bevægelser.


  • Hvis det, som barnet ser, hænger sammen med det, som hånden gør, så bliver det for eksempel lettere at læse og skrive ifølge Helle Thomsen.

  • Hun fokuserer på labrintsans, muskel-ledsans, følesans og syn.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce