Annonce
forside

Bevar den bedste badestrand: Loddenhøj

Læserbrev: Syd for Møllebækken ved Loddenhøj findes den bedste badestrand i Aabenraa Kommune med sandstrand, god sandbund fra vandkant til ca. 150 meter ud i vandet og med en vanddybde, der er ideel for børn, gangbesværede, ældre m.fl. Stedet er et yndet udflugtssted for familier med og uden børn.

En jollehavn ved Loddenhøj vil øge antallet af trailere, biler og både væsentligt på landjorden. I sommeren 2018 var der ca. 20 joller ved Møllebækken, og kun tre af ejerne af jollerne har ytret ønske om at blive en del af jollehavnen. Der kan derfor forventes op til 60 joller ved Loddenhøj, hvis en jollehavn med plads til 44 joller etableres. 60 joller vil medføre mindst lige så mange trailere og biler, der skal trække trailerne. I alt vil der på landjorden skulle forventes op til 100 enheder, hvilket er mere end fem gange det antal enheder, der er i dag.

Det er området lige syd for Møllebækken udløb simpelthen ikke gearet til.

Når politikkerne torsdag i vækstudvalget for land og by i Aabenraa Kommune drøfter fremtiden for Loddenhøj, bør et af emnerne være: Skal Aabenraas bedste badestrand bevares, eller skal badestranden nedlægges og erstattes af en jollehavn?

Jeg må opfordre til, at det ved selvsyn bedømmes, om en jollehavn netop lige ved Møllebækkens udløb er en god idé, eller hvis det skønnes at være et behov for en jollehavn, om den så kan etableres ved f.eks. Barsø Landing eller ved Feriekolonien - ca. 500 meter fra Møllebækken der, hvor der er stenstrand og knap så gode badeforhold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce