Annonce
forside

Bevar erhvervshavnen

Læserbrev: Jeg var i byrådssalen tirsdag aften vedr. afstemning om Kolding Havns fremtid.

Jeg vil i den forbindelse gerne give min fulde opbakning til Elvis Comics beslutning om at stemme nej til forslaget om at lukke og afvikle erhvervshavnen.

Min holdning er den samme som Elvis', vi skal bevare vores velfungerende erhvervs- og industrihavn, frem for dyre boliger de færreste får råd til at bo i, og så giver havnen et pænt bidrag skattekroner til kommunekasse, så vidt jeg ved et sted mellem 8 og 9 %.

Det må da kunne være muligt at drive både erhvervshavn og videreudvikle ideen om Marina City med ny lystbådehavn og boliger, butikker og rekreative områder samt en havnepromenade, ved det der i dag er Marina syd og videre ind langs åen ind mod byen.

Så lad os nu bevare vores velfungerende erhvervshavn og alle de gode arbejdspladser, der er på havnen.

Vi skal ikke skræmme virksomheder væk fra Kolding Kommune, men gerne tiltrække mange flere, ikke kun på havnen, men også i industrikvartererne, også i fremtiden.

Mere vækst er lig med mere velfærd og kultur og andre tiltag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce