Annonce
Læserbrev

Bevar Kulturtalentklasserne

Annonce

Hos Den Ny Opera, Tobakken, Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg Kulturskole og Esbjerg Ensemble er vi er stærkt bekymrede for forslaget om nedskæringer på Esbjerg Kulturskole, og ikke mindst forslaget om en udfasning af Kulturtalentklasserne.

I den netop vedtagne Kulturpolitik for Esbjerg Kommune hedder det blandt andet, at kommunen vil sætte fokus på at koordinere indsatser, så der skabes meningsfulde forløb og sammenhænge for kulturens talenter og udøvere, og kommunen vil fastholde de eksisterende kulturelle miljøer og uddannelser, der er i Esbjerg Kommune, og arbejde for at udvikle og tiltrække yderligere kulturelle miljøer og uddannelser.

Vi er meget enige i og støtter Esbjerg Kommunes ønske om at sætte fokus på kulturel talentudvikling, og ambitionerne om at udvikle og tiltrække kulturelle miljøer og uddannelser. Men disse ønsker og ambitioner kommer uvægerligt til at fremstå som naive drømme, hvis man i umiddelbar forlængelse at deres vedtagelse foretager prioriteringer, der går i den stik modsatte retning.

Og det er ikke "blot" for "kulturens" skyld - men for borgernes. Kommunens befolkningsanslyse fra 2018 understøtter netop det faktum som samfunds- og fremtidsforskere på internationalt plan er enige om. Et rigt kulturliv er i høj grad en faktor, når borgere vælger at flytte til - og blive i - en kommune. Her har Esbjerg Kulturskole en vital rolle med deres tilbud for de særligt begavede og ambitiøse gennem talentlinjer, såvel som deres brede tilbud på tværs af fag og sociale ophav igennem Kulturtalentklasserne.

For mindre end et år siden blev Esbjerg Kommune udpeget - blandt seks på landsbasis - til at være pioner som kulturtalentkommune. Det er en tillid, som er blevet os givet som et resultat af vores bys særlige evne til at arbejde med talenter indenfor det kulturelle område og nytænke den måde, hvorpå man kan samarbejde på tværs af institutioner. Et af de mest fremtrædende eksempler på dette er netop Kulturtalentklasserne, som nu udviser en blomstrende faglig og social udvikling. Med udnævnelsen fulgte også væsentlig økonomisk støtte fra staten.

Hvordan vil kommunen besvare denne tillid?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce