x
Annonce
Læserbrev

Bevar minderne

Læserbrev: Fejringen af genforeningsjubilæet er i fuld gang og er kommet rigtig godt fra start. Opbakningen er overvældende. Der er netop afviklet små og store afstemningsfester med fuldt hus rigtig mange steder.

De mange arrangementer, møder, fester, foredrag og meget andet gør naturligvis, at der kommer fokus på denne afgørende del af Danmarkshistorien. Der giver anledning til debatter og samtaler og nok også til, at en del mennesker finder ting fra genforeningen, frem fra gemmerne.

Hvis man har tinger og sager fra genforeningen, er det vigtigt de bliver bevaret for eftertiden. Ønsker man ikke at beholde dem selv, så er det oplagt at aflevere dem til Genforenings- og Grænsemuseet, hvor man ved, der vil blive passet godt på dem og de kan indgå i samlingen og eventuelt i udstillingen.

Museet glæder mange mennesker med sin omfattende udstilling. Det er drevet af frivillige ildsjæle, der fortjener opbakning og støtte til deres store indsats for formidlingen, af den enestående begivenhed i vores fælles historie.

Søren Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce