Annonce
Sønderborg

BHJ-Fonden delte priser ud til SDU-forskere på Industriens Dag

Ferran Giones takker for prisen. Pressebillede

Sønderborg: En af Sønderjyllands store humanitære og kulturelle fonde, BHJ Fonden, uddelte to forskningspriser ved Industriens Dag på SDU Sønderborg.

- Vi er dybt taknemmelige over, at BHJ Fonden støtter stærkt op omkring SDU. Og det har en effekt. De midler vi har modtaget til vores Roll-to-to-faciliteter fra fonden og Danfoss har betydet, at vi er gået fra et spirende forskningsområde til big business, lød det fra professor og leder for Mads Clausen Instituttet (MCI), Horst-Günter Rubahn i forbindelse med uddelingen af priserne.

Der blev uddelt to priser - Young Scientist Award og Innovation Award - som gik til henholdsvis Ferran Giones og Jani Lamminaho, der blev hædret for forskning, som har skabt værdig for Sønderborg og den omkringliggende industri.

Ferran Giones har i sin forskning arbejdet intenst på at udrede, hvordan universitet bedst muligt får konverteret den nyeste viden og de nyeste teknologier om til værdi for virksomheder i Sønderborg-området.

Jani Lamminaho, som er uddannet ingeniør, blev hædret for sine innovative løsninger i forbindelse med udviklingen af mere effektive og stabile organiske solceller.

Over 70 deltagere, som repræsenterede 32 forskellige virksomheder, var troppet op for at høre og snakke med forskere fra Mads Clausen Instituttet Center for Industriel Elektronik i forbindelse med prisoverrækkelserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce