Annonce
Kultur

BI-spillerne vender tilbage til fodboldspillet

Fodbold kan nu rulle igen, men det varer endnu et stykke tid, inden Billund og Grindsted kan tørne sammen i lokalopgør. Arkivfoto: Alex Hermann
Det er igen tilladt at spille fodbold under særlige coronaregler. I Billund IF er de i fuld gang med at planlægge comebacket til græsplænerne.

Billund: Selvom den officielle fodboldturnering for breddeklubbernes vedkommende er annulleret i dette forår, har fodboldspillerne nu igen muligheden for at komme på græs.

Som en del af fase 2 i genåbningsplanen har regeringen givet grønt lys til, at der under nogle særligt skærpede regler igen er mulighed for at spille fodbold, og i Billund har de ikke tænkt sig at vente længe med at få læderkuglen ud på græsset.

- Det kribler noget for at komme i gang, og jeg håber da, at de første er i gang tirsdag. Nu må vi se på, om vi har baner nok til alle de hold, som skal være der. Men vi har heldigvis forholdsvis meget plads, siger Lars Thomsen, der er formand for Billund Idrætsforenings fodboldafdeling.

Coronareglerne siger blandt andet, at der kun må trænes i grupper på op til 10 personer. Det er ikke tilladt at lave hovedstød eller tæmme bolden med brystet, og det er heller ikke tilladt at holde bolden i hænderne under pauserne i spillet. Kun målmanden må bruge hænderne, og han skal sørge for at vaske sine handsker godt af, inden træningen begynder - og han må ikke låne andres handsker.

Der bliver desuden henstillet til, at alle materialer bliver grundigt vasket og afsprittet både før og efter træning.

Annonce

Turneringen er sløjfet

Der er altså tale om fodbold under nogle noget anderledes omstændigheder. Der bliver heller ikke mulighed for at spille kampe, for det er kun i de to øverste rækker for herrerne og den øverste række for kvinderne, at der bliver mulighed for at komme i kamp.

Om der bliver mulighed for at spille kampe på denne side af sommer, er endnu uvist - men under alle omstændigheder tidligst 8. juni.

- Turneringen er sløjfet, men vi kan da håbe, at vi på et tidspunkt kan begynde at være så tæt på hinanden, at vi kan spille. Så må vi have arrangeret nogle træningskampe eller en træningsturnering eller noget andet, siger Lars Thomsen.

Billund IF har for tiden et hold i serie 4. Grindsted GIF er kommunens højest rangerede hold i serie 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kræmmere rykkede i Perlegade

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce