Annonce
Varde

Stort antal vildkatte fjernet fra landsby ved Varde

Alt for mange katte havde samlet sig ved en landejendom i Varde Kommune. Der er også beskyldninger om dyremishandling. Genrefoto
Borgere mener, at katte blev mishandlet og tilkaldte derfor Dyrenes Beskyttelse. Nu er en mængde katte fjernet fra landejendom.

Varde: Der er fjernet seks voksne katte og ni killinger, som levede vildt ved en landejendom ved Varde.

Der er på Facebook, at historien er dukket op. Det drejer sig om, at en mand har samlet vildkattene ved at fodre dem, og der er beskyldninger om, at han også har mishandlet dyrene.

Nogle katte er transporteret fra landsbyen ved Varde til en kattepension i Nordjylland på privat initiativ. Andre er fjernet af Dyrenes Beskyttelse. I forbindelse med beskyldningerne om dyremishandling er sagen nemlig blevet meldt til Dyrenes Beskyttelse.

Her kan man ikke helt genkende beskyldningerne om dyremishandling, men organisationen erkender, at der har været et problem på stedet.

Annonce

Regler om aflivning

  • Det er som udgangspunkt ulovligt selv at aflive sit kæledyr.
  • En undtagelse er dog nyfødte dyr under tre døgn, som må aflives med et hårdt slag.

Dyrenes Beskyttelse var på stedet

Den lokale formand for Dyrenes Beskyttelse i Ringkøbing, Harry Metzmann, var den person, der repræsenterede organisationen på stedet.

- Det var en beboer, der fodrede dem. Jeg ham bad ham stoppe, siger Harry Metzmann.

For der var alt for mange vildkatte på et sted på grund af fodringerne.

Han måtte tage ni killinger og fire voksne katte med. De får alle nye hjem undtagen en hankat, som var så vild, at den måtte aflives.

Der er borgere, der mener, at nogle katte på stedet er aflivet på en inhuman måde med et baseball-bat. Det er sådan, at beskyldningerne om dyremishandling er opstået.

Men Dyrenes Beskyttelse har ikke fundet tegn på, at katte skulle være aflivet på en inhuman måde af beboeren. Derfor har Dyrenes Beskyttelse ikke fundet anledning til en politianmeldelse.

I en tidligere version af denne artikel har en katte-engageret borger fortalt, hvordan hun hjalp, men hun har ønsket at trække sit billede og udsagn. Det ønske er efterkommet.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce