Annonce
Sønderborg

Bibliotek kan flytte ind i nedlagt børnehave

Politikerne skal torsdag tage stilling til, hvor borgerne i Augustenborg i fremtiden skal finde læsestof. Arkivfoto: Timo Battefeld
Politikerne skal torsdag tage stilling til, hvor Augustenborgs bibliotek skal ligge i fremtiden.

Augustenborg: Det har i mange år været politikernes ønske at give borgerne i Augustenborg et bedre bibliotek. Det bliver der mulighed for i forbindelse med, at der skal laves en ny daginstitutionsstruktur i Augustenborg.

Politikerne i børne- og uddannelsesudvalget skal onsdag tage stilling til, om Kernehuset Augustenborg, Børnehaven Augusta og Bro Børnehus skal sammenlægges til én institution i en bygning ved Augustenborg Skole.

Hvis politikerne vedtager forslaget, bliver Kernehuset på Stadionvej ledigt. Kulturforvaltningen foreslår, at politikerne i kulturudvalget at Biblioteket Augustenborg flyttes til den nedlagte børnehave på Stadionvej.

Annonce

Det skal udvalget for kultur, idræt, handel og turisme tage stilling til torsdag.

- Kulturudvalget har gennem længere tid haft fokus på Augustenborgs bibliotek. Vi har vedtaget i vores biblioteksmasterplan, at biblioteket skal opgraderes for at opnå flere besøgende og udlån. En placering i børnehaven er en opgradering af biblioteket, og det er en central placering. Det bliver et kraftcenter for kultur og dannelse, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er kulturudvalgsformand.

Dårlige udlånstal

I dag har Biblioteket Augustenborg adresse på Augustenborg Skole sammen med skolebiblioteket. Det er Sønderborg Kommunes eneste bibibliotek, som ikke har selvbetjent åbningstid.

På et selvbetjent bibliotek er der i perioder personale på bibliotekerne, mens borgerne kan lukke sig ind med sygesikringsbevis, når der ellers er lukket. Det har givet øget besøgstal og øget udlån på de selvbetjente biblioteker i kommunen.

I Augustenborg har biblioteket begrænset åbent, da det ikke er selvbetjent. Det betyder, at de andre biblioteker i kommunen har fem til seks gange højere besøgstal og udlånstal i forhold til Augustenborg.

Det samlede budget for hele projektet i Augustenborg med ny daginstitutionsstruktur koster 41 millioner kroner, hvoraf fem millioner kroner vil gå til et nyt bibliotek i Kernehuset. Budgettet finansieres gennem et lån.

Hvis begge udvalg godkender planerne, så kan daginstitutionerne flytte ind i den nye daginstitution ved skolen i 2022. Derefter kan arbejdet med at omdanne Kernehuset til bibliotek gå i gang. Biblioteket i Augustenborg har ligget på skolen siden 1953.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

To drenge slog, trampede og hoppede på jævnaldrende i park: Begge skal i fængsel og fjernes fra Sønderborg

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Sønderborg

Bro eller tunnel fra Als til Fyn: Forundersøgelse til 20 millioner går i gang nu

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce