Annonce
Tønder

Biblioteket inviterer til møde om læsning

Hvordan får man folk til at læse mere? Og bedre? Det har man på Tønder Bibliotek sat sig for at finde ud af. Der inviteres derfor til fællesmøde på biblioteket, hvor alle kan komme med input til løsninger på den manglende læselyst. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.

Tønder: Undersøgelser peger på, at både børn og voksne læser mindre. Og de læser mindre af lyst. 20 procent af de danske skoleelever kan rigtig godt lide at læse - mod 43 procent på international plan. Og de danske skoleelever læser dårligere i dag end i 2011.

Alt det vil bibliotekerne gerne gøre noget ved. Derfor har Danmarks Biblioteksforening igangsat arbejdet med at skabe en national læsestrategi, der skal sikre fremtidens læser.

Den strategi vil man i Tønder Kommune også være en del af.

Aktører på tværs af kommunale institutioner og andre samarbejdspartnere inviteres derfor til fællesmøde, hvor man kan komme med indspark til en lokal læsestrategi i Tønder Kommune. Alle er velkomne til at deltage i mødet.

Hvordan finder man for eksempel lysten til at læse? Og hvordan bliver man bedre til det? De spørgsmål skal der blandt andet arbejdes med på mødet.

Fællesmødet finder sted mandag den 17. februar klokken 13-15 i Studiesalen på Tønder Bibliotek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce