Annonce
Esbjerg

Biblioteksspots afløser bogbussen

Bogbussen bliver kørt i garagen og afløses fra 1. april af 15 biblioteksspots rundt omkring i kommunen. Arkivfoto: Annett Bruhn
Esbjerg Kommune skal igen have justeret biblioteksstrukturen. 1. april afløser 15 biblioteksspots i landsbyerne bogbussen, og om et år kan bydelsbibliotekerne i Sædding, Kvaglund og Tjæreborg være fortid. Lige nu kan borgerne i kommunen give deres meninger og tanker om fremtiden til kende i høringsperioden for den nye struktur.
Annonce

Esbjerg Kommune: Hvordan skal fremtidens biblioteksstruktur i Esbjerg Kommune se ud?

Det spørgsmål har Esbjerg Kommune sammen med tilhørende materiale og to modelforslag slynget bredt ud til borgerne, der frem til den 5. februar kan komme med indspark.

Politikerne i kommunens Kultur- & Fritidsudvalg skal efterfølgende beslutte, hvilken model der skal arbejdes videre med.

Den ene model indeholder basisbiblioteker i Esbjerg, Ribe og Bramming samt 15 såkaldte biblioteksspots forskellige steder i kommunen.

I den anden model er der udover indholdet i model 1 også tre til fem minibiblioteker i henholdsvis Sædding, Kvaglund og Tjæreborg og måske flere steder.

Basisbibliotekerne indeholder medborgerzone med blandt andet mødefaciliteter og borgerservice, familiezone med fokus på oplevelser til børn, uddannelseszone med blandt andet studiefaciliteter og kulturzone med plads til blandt andet workshops og udstillinger.

Minibibliotekerne er integreret i andre institutioner, for eksempel skoler, og har en mindre bestand af materialer og begrænset betjent åbningstid.

Høring

Høringsperioden for den nye biblioteksstruktur i Esbjerg Kommune løber til og med den 5. februar.

Alle kan give deres besyv med på mailadressen biblio@esbjergkommune.dk, både foreninger og privatpersoner.

Høringsmaterialet, herunder uddybning af de to modeller, kan ses på kommunens hjemmeside.

Herefter skal politikerne i Kultur- & Fritidsudvalget behandle sagen på et møde den 3. marts.

Annonce

Biblioteksspots

Allerede den 1. april bliver der ændret på biblioteksstrukturen i Esbjerg Kommune, når der bliver opsat 15 biblioteksspots i landsbyer i kommunen, og de indgår også i begge mulige modeller i den fremtidige struktur.

Der er tale om selvbetjente bokse, hvor borgerne selv kan afhente bestilte materialer og aflevere dem igen. Biblioteksspots kan være placeret på for eksempel skoler, i daginstitutioner, lokalbutikker, haller, sognehuse og lignende.

Det er både en økonomisk og servicemæssig bedre løsning end bogbussen, som spotsene afløser, mener Henning Ravn (V), der er medlem af Kultur- & Fritidsudvalget.

- Bogbussen var der kun i et kort tidsrum en bestemt dag og et bestemt sted og havde kun et begrænset udvalg af bøger og andet materiale. I realiteten leverede bobgussen som oftest bestilt materiale, og det var en dyr løsning med både en chauffør og en bibliotekar om bord. Med spotsene kan borgerne i ro og mag bestille materiale og afhente det, hvor og når det passer dem, så det ser jeg ikke som en serviceforringelse, siger Ravn.

Annonce

Nye indspark

Politikerne har ikke lagt sig fast på, om det skal være den ene eller den anden model, eller måske en helt tredje.

- Jeg forventer mange og forskelligartede svar i høringen, og jeg vil næsten tro, at der også kommer forslag og indspark, der kombinerer elementer fra de to modeller eller kommer med helt andre løsningsforslag. Den endelige model kan efter min mening sagtens ende med at være en kombination eller noget helt tredje, det er ikke enten eller, siger Henning Ravn

Og han garanterer, at politikerne vil være lydhøre.

- Vi vil meget gerne have så mange svar og indspark som muligt, og jeg kan garantere, at vi er lydhøre. Det er jo netop for at kunne betjene borgerne bedst muligt ud fra de givne økonomiske rammer, at vi sender det her i høring, og det er borgerne selv, der bedst kan svare på, hvad der er den bedste løsning, siger Henning Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce