Annonce
Esbjerg

Biblioteksspots bliver finpudset til premieren

Karin Grøndahl Sørensen og Steve Lindhardt forsøger at få plakaten ved biblioteksspottet på skolen i Grimstrup til at hænge lige. Der er premiere den 8. juni. Foto: Jesper Orry
Den 8. juni er der premiere på de 15 biblioteksspots, der fremover skal betjente de landsbyer og bydele i Esbjerg Kommune, hvor bogbussen tidligere har været fast leverandør af bøger og materialer. I Grimstrup bliver spottet placeret på Egekratskolen, og der er store forventninger.
Annonce

Grimstrup: Lige nu ligner det ikke ligefrem en toptunet og moderne afløser for bogbussen.

I et hjørne på Egekratskolen i Grimstrup skal et af de 15 biblioteksspots i Esbjerg Kommune etableres, men lige nu er der blot et bord, hvorpå der står en computer med en tildækket skærm.

Men med 12 dage til premieren, er projektleder Annette Brøchner Lindgaard ganske sikker på at nå i mål.

- Vi er lige nu rundt ved samtlige spots for at få de sidste detaljer og praktiske ting på plads. Der skal sættes hylder og reoler op, og der bliver skiltning, så man ikke er i tvivl om, at her er et biblioteksspot, siger hun.

I Grimstrup er det byens skole, der er blevet valgt til at huse biblioteksspottet, og det bliver fysisk placeret lige op og ned ad skolebiblioteket med gode adgangsforhold.

- Lokalrådet foreslog faktisk en anden placering i en kælder her på skolen, men vi foretrak det her, blandt andet på grund af de bedre forhold for handicappede, fortæller konstitueret bibliotekschef Karin Grøndahl Sørensen.

Spots

Efter udskydelse af de 15 biblioteksspots på grund af coronakrisen er det planen, at de skal tages i brug den 8. juni.

4 af de 15 spots er placeret på skoler, og det er fortsat uvist, hvordan muligheden bliver for at benytte disse spots på grund af restriktionerne i forbindelse med corona.

Der kan blive tale om individuelle løsninger de enkelte steder, hvor man for eksempel kan bruge biblioteksspotsene udenfor skolens åbningstid.

Annonce

Godt supplement

På skolen i Grimstrup er det pædagogisk leder Steve Lindhard, der har været tovholder og sparringspartner omkring biblioteksspottet.

- Vi har været i dialog siden februar, og det har været en god proces, hvor vi har været vidt omkring. Jeg er glad for og ganske stolt over, at skolen er blevet valgt til at have spottet. Det ligger centralt i byen og tæt på det sted, hvor bogbussen var (ved kirken, red.), så jeg er sikker på, at folk nok skal finde herhen. Der skal selvfølgelig informeres grundigt om det, og der kommer lokalrådet til at spille en vigtig rolle. For os her på skolen er det en gylden mulighed for at supplere skolebiblioteket, når det ligger lige uden for døren. Jeg håber, det kan øge læselysten, både blandt skolens elever og hos dem, der har været vant til at benytte sig af bogbussen her i Grimstrup. det giver os også mulighed for at komme i kontakt med nogle folk, der ellers ikke har deres vante gang her på skolen, så vi ser meget frem til det og ser muligheder i det, siger Steve Lindhardt.

Annonce

Selvjustists

I praksis fungerer de nye biblioteksspots sådan, at brugerne på forhånd bestiller materialer, enten via hjemmeside, app eller telefonisk, og så får brugerne besked, når de bestilte materialer er tilgængelige ved det valgte spot. Her vil der så være en hylde til bestilte materialer, og en hylde hvor man kan aflevere materialer. Man logger ind på computeren, som man er vant til ved udlån på et almindeligt bibliotek.

- Der bliver en grad af selvjustists og tillid til brugerne i det, for bøgerne kommer til at stå frit fremme på hylderne. Det tror vi godt, at brugerne kan styre, ellers må vi jo forholde os til det, siger Karin Grøndahl Sørensen.

Hun er overbevist om, at også ældre kommer til at nyde godt af de nye biblioteksspots.

- Udvalget bliver jo markant større end i bogbussen, og de nye spots er ret nemme at betjene. Vi har ofte oplevet, at det er en stor sejr for seniorerne, når de kan betjene noget ny elektronik, og det tror jeg også bliver tilfældet her. Men nu må vi se. Eksamensdatoen er den 8. juni, siger Karin Grøndahl Sørensen.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce