Annonce
Sønderborg

Bierfest bliver til en oktoberfest

Anton aus Tirol? Foto: Jacob Schultz
Bierfesten i Nordborg blev ramt af lige dele Danfoss firmafest og kulturnat i Sønderborg, og derfor deltog langt færre end i fjor. Nu flytter festen til efteråret.

Nordals: Det har været en sommer, hvor den ene byfest og ringridning har afløst den anden. Koncerter, kulturnat og nu også Danfoss firmafest med næsten 5000 deltagere i et stort telt på Ringriderpladsen i Sønderborg fredag eftermiddag og aften. Det kunne Bierfesten i Nordborg ikke tåle, og derfor deltog under 300 lørdag eftermiddag og aften. 297 helt præcist mod 420 i fjor.

- Ja, vi har helt klart kunnet mærke, at Danfoss holdt firmafest fredag aften, og mange vil ikke langs to dage i træk, siger Lars Schmidt, der er formand for Nordborg Ringridning, der står bag Bierfesten i Nordborg. Bliver det så et underskud?

- Det håber jeg ikke, siger han. Men ølsalget gik godt, for der var varmt både inde i Nordborghallen og udenfor. Så det kan måske støtte på den økonomiske afdrift. En ting er sikker: Bierfesten rykkes nu hen til efteråret - nok sidst i september eller først i oktober 2020.

- Det bliver en rigtig oktoberfest som i München, men ellers er det jo det samme, siger Lars Schmidt. Han håber på, at der i efteråret er mere lyst til en stor Bierfest, fordi der jo ellers er så mange andre tilbud om sommeren.

Annonce

Det bliver en rigtig oktoberfest som i München, men ellers er det jo det samme.

Lars Schmidt, chef for bierfesten i Nordborg

Kalvekød og øl

Der manglede ellers ikke noget i Nordborghallen. Den var pyntet i Bayerns hvide-lyseblå farver, og så var det kendte partyorkester Top Seven på plads med både tyske schlagere, synge-med og andre international partymusik. Der blev serveret flotte 300 grams wienerschnitzler af kalveinderlår og store krus med øl. De store på 0,8 liter en Hans og en 0,4 liter en Grete.

Mange søgte ud for at få luft, ryge tobak eller lade vandet i det levende hegn tæt på hallen. Mathias Christensen og Patrick Olsen- er både venner og i familie. Unge mennesker, der var i undertal. Men de kan lide det.

- Jeg har været med alle tre gange, siger Patrick.

- Det er bare hyggeligt og en god stemning, og så er vi en hel flok af familie og venner afsted, siger Mathias.

Der festes fra 13 til 20 - og så kan de fleste alligevel på lidt ud af søndagen.

- Ja, og vi kan nå at få pakket det meste væk, siger Lars Schmidt.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Løst trailerhjul gav massesammenstød

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce