Annonce
Sønderborg

Bierfest bliver til en oktoberfest

Anton aus Tirol? Foto: Jacob Schultz
Bierfesten i Nordborg blev ramt af lige dele Danfoss firmafest og kulturnat i Sønderborg, og derfor deltog langt færre end i fjor. Nu flytter festen til efteråret.

Nordals: Det har været en sommer, hvor den ene byfest og ringridning har afløst den anden. Koncerter, kulturnat og nu også Danfoss firmafest med næsten 5000 deltagere i et stort telt på Ringriderpladsen i Sønderborg fredag eftermiddag og aften. Det kunne Bierfesten i Nordborg ikke tåle, og derfor deltog under 300 lørdag eftermiddag og aften. 297 helt præcist mod 420 i fjor.

- Ja, vi har helt klart kunnet mærke, at Danfoss holdt firmafest fredag aften, og mange vil ikke langs to dage i træk, siger Lars Schmidt, der er formand for Nordborg Ringridning, der står bag Bierfesten i Nordborg. Bliver det så et underskud?

- Det håber jeg ikke, siger han. Men ølsalget gik godt, for der var varmt både inde i Nordborghallen og udenfor. Så det kan måske støtte på den økonomiske afdrift. En ting er sikker: Bierfesten rykkes nu hen til efteråret - nok sidst i september eller først i oktober 2020.

- Det bliver en rigtig oktoberfest som i München, men ellers er det jo det samme, siger Lars Schmidt. Han håber på, at der i efteråret er mere lyst til en stor Bierfest, fordi der jo ellers er så mange andre tilbud om sommeren.

Annonce

Det bliver en rigtig oktoberfest som i München, men ellers er det jo det samme.

Lars Schmidt, chef for bierfesten i Nordborg

Kalvekød og øl

Der manglede ellers ikke noget i Nordborghallen. Den var pyntet i Bayerns hvide-lyseblå farver, og så var det kendte partyorkester Top Seven på plads med både tyske schlagere, synge-med og andre international partymusik. Der blev serveret flotte 300 grams wienerschnitzler af kalveinderlår og store krus med øl. De store på 0,8 liter en Hans og en 0,4 liter en Grete.

Mange søgte ud for at få luft, ryge tobak eller lade vandet i det levende hegn tæt på hallen. Mathias Christensen og Patrick Olsen- er både venner og i familie. Unge mennesker, der var i undertal. Men de kan lide det.

- Jeg har været med alle tre gange, siger Patrick.

- Det er bare hyggeligt og en god stemning, og så er vi en hel flok af familie og venner afsted, siger Mathias.

Der festes fra 13 til 20 - og så kan de fleste alligevel på lidt ud af søndagen.

- Ja, og vi kan nå at få pakket det meste væk, siger Lars Schmidt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce